Kılıçdaroğlu’ndan Enerji Bakanı Dönmez’e: Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı

Dönmez Kılıçdaroğlu’na, “Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz?” diye sordu. CHP lideri tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören’de Güllü Demir ve çocuklarını ziyaret etmişti. Fotoğraf: CHP

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, fatura ödemeye direndiği gerekçesiyle elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “O gece elektrikler gerçekten kesik miydi?” diye sordu.

Dönmez Twitter’dan “Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” dedi.

Kendi paylaşımına 27 dakika sonra “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” ifadesiyle devam eden Dönmez’e Kılıçdaroğlu yanıt verdi.

“Erdoğan’ın enerji bakanı budur” diyen Kılıçdaroğlu, “Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları kaydetti:

Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!

Kılıçdaroğlu daha sonraki paylaşımda vatandaşın açıklamasına yer vererek şunları kaydetti: 

Beşli çetenin bakanı önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU