CHP'li başkana katıldığı iftarda yumurta atan 4 kişi yakalandı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şüpheliler hakkında şikayetçi olmuştu

Adana'nın Seyhan  ilçesi Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'a, dün katıldığı iftar programında düzenlenen yumurtalı saldırıya ilişkin 4 şüpheli gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Dağlıoğlu Mahallesi'nde Seyhan Belediyesince düzenlenen iftara katılan Akay'a tepki göstererek yumurta attığı ileri sürülen 4 zanlının kimliğini belirledi.

Ekipler, olaya karıştığı öne sürülen Mehmet A, Ferhat D, Yasin Ç. ve Fırat K'yi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyette, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere belediyeden yardım kolisi talebinde bulundukları ancak istediklerinden daha az koli gönderilmesi üzerine duruma tepki göstererek yumurtalı saldırı düzenledikleri yönünde ifade verdikleri öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'a dün katıldığı iftar programında bir grup tarafından tepki gösterilmiş ve yumurta atılmıştı. Saldırıda burnuna yumurta isabet eden Akay, şüpheliler hakkında şikayetçi olmuştu.

"Yapanlar kaçmak zorunda kaldı"

Akay, yaptığı açıklamada, günaşırı yaptıkları iftar programlarından birinde bugün tatsız olay yaşandığını belirtti.

Kendisine atılan yumurtanın burnuna isabet ettiğini dile getiren Akay, şunları söyledi:

Saldırı demeyelim buna bir yumurta attılar. Olayın tamamı bu. Ondan sonra zaten yemeğimize devam ettik, mahalle halkıyla birlikte. 1000 kişiyi aşan bir topluluk içerisinde zaten herkes bu olayı fazlasıyla protesto etti. Yapanlar da bu sırada kaçmak zorunda kaldılar

AK Parti'li Çelik'ten geçmiş olsun mesajı

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Akay'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çelik mesajında, "Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Taciz ve kaba kuvvet bir çözüm yöntemi değildir. Kaba kuvveti asla mazur görmeyiz" ifadesini paylaştı.

Protesto edildi

Başkan Akay'ın Dağlıoğlu Mahallesinde katıldığı bir iftar programında yumurtalı saldırıya uğramasının ardından Seyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Akay saldırıyla ilgili olarak, "Halkın olanı halka eşit ve adil bir şekilde paylaştırma, ulaştırma çabamızı, içine sindiremeyen, gecesini gündüzüne katan çalışanlarımızın hizmetlerini kabul edemeyen zihniyetin ve özellikle kamu mallarını gasp etmek isteyenlerin ete kemiğe bürünmüş halinin son çırpınışlarıdır" dedi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU