Çavuşoğlu: Putin ve Zelenski her an görüşebilir

Bakan Çavuşoğlu, Putin ve Zelenski arasındaki muhtemel görüşmenin İstanbul veya Antalya'da olabileceğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Putin-Zelenski her an görüşebilir. İki liderin bir araya gelmesi masada konuşuluyor. Putin ve Zelenski arasında görüşme gerçekleşirse İstanbul'da da Antalya'da da olabilir" dedi.

Çavuşoğlu CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

NATO içerisinde Ukrayna savaşının devam etmesini isteyen ülkeler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Savaşın devamlılığını Rusya'yı zayıflatma olarak görüyorlar. Ukrayna'nın durumu çok umurlarında da değil. Antalya'daki görüşmelerde biz de bir şey çıkacağını ummuyorduk. Tarafları orada önemli olan bir araya getirmekti. İstanbul'daki görüşmelerden sonra umutlarımız artmıştı ama katliam görüntüleri gelince İstanbul Anlaşması'ndan uzaklaştılar. İki taraf hala müzakerelere devam ediyor.  Putin-Zelenski her an görüşebilir. İki liderin bir araya gelmesi masada konuşuluyor. Putin ve Zelenski arasında görüşme gerçekleşirse İstanbul'da da Antalya'da da olabilir” diye konuştu.

“Ruslar biz hiçbir şekilde saldırmayacağız diyorlardı, ABD savaş başlayacak diyordu. Savaş öncesinde tüm dünya için beklenmeyen bir durumdu” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, “Savaşın başladığı gün ben Kazakistan'a gitmiştim. Savaşın başladığı sabah hemen taslak bir açıklama hazırladık. Tahliye etmemiz gereken vatandaşlarımız vardı Ukrayna'da. Biz iki tarafla ilişkilerimizi ve temaslarımızı sürdüreceğimiz kararını sayın Cumhurbaşkanımızın önceliğinde ilk gün deklare ettik. Türkiye'nin pozisyonu ilk gün kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

“Akış söz konusu değil”

Rus oligarkların Türkiye'ye akın akın geldiği üzerine yapılan habere ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Bu kasıtlı yapılmış bir haber. Böyle bir akış söz konusu değil" dedi.

 

CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU