“Uygunsuz” giyindiği düşünülen kadın uçuş sırasında üstünü battaniyeyle kapatmaya zorlandı

Aynı zamanda anne olan kadın vücut şeklinden ötürü çifte standarda uğradığını belirtti

Dr. Rowe’dan kıyafetini değiştirmesi ya da üstünü kapatması istendi (Twitter)

Oğluyla beraber seyahat eden bir kadın doktor American Airlines kabin görevlilerinin üstünü battaniyeyle kapatmaya zorlamasıyla küçük düşürüldü. 

Jamaica’nın başkenti Kingston’dan Miami’ye yolculuk yapan Houston’lı Latisha Rowe straplez bir elbise giymişti.

Rowe uçakta yerine oturacağı sırada uçuş görevlisinin herhangi bir açıklama yapmadan kendisinden uçağın ön kısmına gelmesini istediğini söyledi. 

Koridora yönlendirilen Dr. Rowe’a kıyafetinin “uygunsuz” olduğu söylenerek ceketi olup olmadığı soruldu. 

Business Insider’a konuşan Rowe, “Çok kıvrımlı bir vücudum var ve daha cüretkar kıyafetler giyiyorum ki bunu görebilesiniz. Fakat bu bayağı bir giyim tarzı değil. Uygunsuz değil” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Rowe’dan kıyafetini değiştirmesi ya da üstünü kapatması istendi. 

Sekiz yaşındaki oğlunun üzüldüğünü gören Rowe “koruyucu anne tavrını” takınarak meseleyi olabildiğince hızlı çözmeye çalıştığını söyledi.

Rowe buna ek olarak, “Sanki müşteri değilmişim gibi hissettim ve utandım” dedi. 

Üzerini değiştirmek için başka kıyafeti olmadığını söyleyen Rowe'dan ödünç battaniye alarak üstünü örtmesi istendi. 

Uçuştan sonra Twitter’da kıyafetinin fotoğrafını paylaşan Rowe, “İşte American Airlines’ın uygunsuz bularak örtmemi istediği kıyafet. Kıyafetimi savunduğumda kendimi battaniyeyle örtmediğim takdirde uçağa alınmamakla tehdit edildim” dedi. 

 

 

Rowe’un tweeti 12 binden fazla beğeni ve retweet aldı. 

Twitter kullanıcısı Jasmine Marcelin, “Hiç de uygunsuz giyinmiş değilsin. İlgilenilen, kıyafetin değil, vücudunun kıvrımları. American Airlines’a yazıklar olsun” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir diğer Twitter kullanıcısı Danielle Johnson, “Haziran’da Kingston’dan Miami’ye giden biri başka nasıl giyinmeli? Eşofman mı? Kot pantolon mu? Balıkçı yaka kazak mı? Üç parça elbise mi? Upuzun bir etek mi? Göğüsleri ve kalçası kapalı; resmen bedenini denetliyorsunuz. Size yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. 

American Airlines’ın yolcu taşıma koşulları ne tip bir kıyafetin “uygunsuz” olarak değerlendirileceğini açıkça tanımlamıyor. 

American Airlines’ın sözcüsü, “Rowe’un yorumlarını değerlendirdik ve ne yaşandığına dair daha fazla bilgi gerektiği kanaatine vardık. Maalesef Rowe’a ulaşamadık. Ondan ve oğlundan yaşadıkları şeyden ötürü bizzat özür dilemek istiyoruz ve seyahatlerinin maliyetini tamamen biz karşılıyoruz. Farklı müşterilere hizmet etmekten gurur duyuyoruz ve kendimizi olumlu ve güvenli bir yolculuk sağlamak için adıyoruz” dedi. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU