Levent Gültekin’den Bekir Ağırdır’a: Bana çok ayıp etti

Gültekin, Ağırdır’ın “Gül anketi” yalanlaması üzerine bir yazı kaleme aldı

Kolaj: Independent Türkçe

Gazeteci Levent Gültekin, kendisini yalanlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın kendisine “çok ayıp ettiğini” ifade etti.

Gültekin, 2018’de Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın parti liderlerine bir anket verdiğini iddia etmiş, Ağırdır bu iddiayı yalanlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diken’de “Bekir Ağırdır beni niçin yalanladı?” başlığıyla bir yazı kaleme alan Gültekin, “Böyle bir yazı yazmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm” dedi.

Gültekin şunları kaydetti:

Üzgünüm çünkü Konda Araştırma Şirketi Başkanı Bekir Ağırdır görüşlerine kıymet verdiğim, hukukum da olan biri. Hukukum olan biriyle böyle anlamsız bir tartışma yaşıyor olmak beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Diğer yandan ülke bu haldeyken, ciddi sorunlarımız, dertlerimiz varken gündeminizi böyle bir konuyla meşgul ettiğim için çok üzgünüm. Ama Bekir beyin beni yalanladığı sözlerine karşı bir açıklama yapmak zorundayım.

(…) Abdullah Gül bana kendisini ikna edenlerden birinin siz olduğunu söyledi. Dahası ben bu süreci bu şekilde sizden de dinledim. Bu gizli saklı bir olay değil ki. O dönemde ülkedeki gidişatı durdurmak için herkes kendince bir çaba içindeydi. Siz de kendinizce bir çaba içindeydiniz. Şimdi bütün bunları inkâr etmek olacak şey mi? Yazdığım kitapta sizin çabanızın iyi niyetine de vurgu yaptım ve sadece o dönemin siyasi aktörlerine sunduğunuz bir anket verisi paylaştım. Böyle bir anket yaptınız mı, yoksa elinizde anket varmış gibi mi yapıp liderlerle konuştunuz, ben bunu nereden bileyim? Hakikaten hem anlaşılmaz hem de üzüntü verici bir durum.

Bugünlerde özellikle sosyal medyada Abdullah Gül’ün, muhalefet cephesinin muhtemel ortak adaylığına karşı güçlü bir tepki var ve bundan dolayı Gül’ün muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olacağına ihtimal vermiyorum. Böyle bir ihtimal bana göre masada bile yok. Bu tartışma muhalefete zarar verdiği halde kimileri bu tartışmayı sürdürmekten vazgeçmiyor.  Sanırım Bekir bey, Gül aleyhine oluşan bu tepkilerin hedefi olmamak için herkesin bildiği bir bilgiyi yalanladı ve bana çok ayıp etti.

 

Independent Türkçe, Diken

DAHA FAZLA HABER OKU