Yılmaz Özdil: "Garanti" kazanan adayımı açıklıyorum

"Her işinde garanti kazanıyor. Seçimi de garanti kazanır. Yasa mı lazım oldu, yasa çıkarılıyor, kararnameye mi ihtiyaç duydu, kararname çıkarılıyor, yönetmelik mi engel oldu, yönetmelik değiştiriliyor, vergi mi geldi, af çıkarılıyor"

Fotoğraf: Sözcü

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Cengiz Holding’in kurucusu olan müteahhit Mehmet Cengiz’in “gönlündeki cumhurbaşkanı adayı olduğuna” dair iğneleyici bir yazı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdil, bugünkü köşe yazısında Mehmet Cengiz’in “garanti bir şekilde kazandığını” söyledi ve şunları yazdı:

Valla sizi bilmem, benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı belli. Sözünün eri… “Gör bak milletin orasına koyacağız” dedi, harbi harbi hakkını verdi. Vaatlerini gerçekleştirme konusunda liyakat sahibi. Particilik yapmıyor. İttifak ayırmıyor. Milleti komple kucaklıyor. Köprüsünden geçmeyen Chp'liyi de kucaklıyor, havalimanına uçmayan Akp'liyi de kucaklıyor, otoyolunu görmeyen Hdp'liyi de kucaklıyor, yukarda Allah var, etnik kökenmiş, mezhepmiş filan, kimseyi ötekileştirmiyor, toplumsal eşitlik konusunda çok hassas davranıyor, daha bismillah sözleşmesini imzalarken memlekette kucaklamadık bir kişi bile bırakmayacağını “garanti” ediyor.

Her işinde garanti kazanıyor. Seçimi de garanti kazanır. Yasa mı lazım oldu, yasa çıkarılıyor, kararnameye mi ihtiyaç duydu, kararname çıkarılıyor, yönetmelik mi engel oldu, yönetmelik değiştiriliyor, vergi mi geldi, af çıkarılıyor. E, bu kadar kırtasiyeye gerek var mı? Atalım aracıları, verelim Resmi Gazete'yi, ne istiyorsa kendisi yazsın, daha pratik olmaz mı?

Madenine itiraz ediyorsun, polis gelip biber gazı sıkıyor. Santralına itiraz ediyorsun, jandarma gelip copluyor. Limanına itiraz ediyorsun, sahil güvenlik gelip kovalıyor. Devletin güvenlik güçleri zaten emrine amade… Devlete bağlı olacaklarına, direkt buna bağlı olsalar, biz vatandaşlar açısından değişen bir durum olmaz ama, devletin tüzel kişiliği açısından daha şık olmaz mı?

Özdil yazısının devamında Cengiz Holding’in kazandığı kamu ihalelerinden bazı örnekler paylaştı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU