Derya Büyükuncu'nun ifadesinin alınması talebi, ABD tarafından reddedildi

Adalet Bakanlığı'nın talebine verilen yanıtta, "'Bir ifadenin yargılanabilmesi için ya direk tehdit içermesi ya da şiddet eylemine yol açmış olması gerekir" denildi

Derya Büyükuncu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili paylaşımı nedeniyle ifadesinin alınması talebi ABD Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi / Fotoğraf: Twitter

Milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Kovid-19'a yakalanması ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 ABD, bu kapsamda Türkiye'nin ifadesinin alınmasını istediği ABD'de yaşayan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun paylaşımlarını 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirerek talebi reddetti.

ABD'nin kararını Twitter'dan duyuran gazeteci Nevşin Mengü, "Amerikan Adalet Bakanlığı Türk makamlarının talebine verdiği yanıtta 'Bir ifadenin yargılanabilmesi için ya direk tehdit içermesi ya da şiddet eylemine yol açmış olması gerekir' diyor" ifadelerini kullandı.

Hakkında yakalama kararı var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığıyla ilgili "suç teşkil eden paylaşımlara" yönelik resen başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen eski milli yüzücü Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Federasyondan süresiz hak mahrumiyeti kararı

Öte yandan Türkiye Yüzme Federasyonu, sözkonusu paylaşımın ardından Derya Büyükuncu'nun daimi hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar vermişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil" ifadelerine yer vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU