Elon Musk sordu: "Twitter ölüyor mu?"

Teknoloji milyarderi birbirinden ilginç iki anket başlattı

Elon Musk, Tesla'nın Teksas'taki fabrikasının 7 Nisan'daki açılışına katılmıştı (AFP)

Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini satın alan Elon Musk, sosyal medya platformuyla ilgili ilginç paylaşımlar yaptı.

Teknoloji milyarderi, 3 milyar dolar ödeyerek Twitter'ın en büyük hissedarı konumuna gelmişti. Musk, platformda "önemli iyileştirmeler" yapacağını vaat etmişti.
 


Tesla ve SpaceX CEO'su dün attığı tweet'te Twitter'da en çok takip edilen kişilerin uzun süredir paylaşım yapmadığına dikkat çekip şu soruyu yöneltti:

Twitter ölüyor mu?

"Örneğin Taylor Swift üç aydır hiçbir şey paylaşmamış" diyen Musk, Justin Bieber'ın da bu yıl sadece bir tweet attığına işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 yaşındaki isim, Twitter Blue adlı ücretli abonelik sistemine üye olanların, onaylanmış hesap işareti alması gerektiğini de söyledi.

İşaretin, halihazırda onaylanmış hesaplardan farklı olması gerektiğini savunan Musk, bu kişilerin reklam izlememesini istediğini ifade etti.

Twitter hayatta kalmak için reklam parasına bağımlı olursa, şirketlerin kendi politikalarını dikte etme gücü önemli ölçüde artar.

Musk, Twitter Blue'nun ücretinin ülkelere göre ayarlanabileceğini ve yerel para birimiyle ödenebileceğini söyledikten sonra Dogecoin'le ödeme şansının da tanınabileceğini belirtti.

Dünyanın en zengin ismi bugünse Twitter'la ilgili iki anket açtı.

Bunlardan ilkinde Musk, "Zaten kimse gelmiyor" diyerek Twitter'ın San Francisco'daki merkezini evsiz barınağına dönüştürme fikrini oylamaya sundu. 1 milyonu aşkın kişinin oy kullandığı ankette yüzde 91'le "Evet" önde.
 


Musk daha sonra "Twitter'daki w harfi silinsin mi?" anketi başlattı. "Evet" ve "Tabii ki" şıklarının yer aldığı oylama, başabaş gidiyor.

 

Independent Türkçe, AFP, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU