Matthew McConaughey, 14 buçuk milyon dolarlık rolü neden geri çevirdiğini açıkladı

Ünlü aktör kariyerinin gidişatını değiştirmek için maliyeti yüksek bir karar almış

Matthew McConaughey, Ekim 2020'de Greenlight adlı bir anı kitabı yayımlamıştı (AP)

Amerikalı aktör Matthew McConaughey oyunculuk kariyerinin farklı bir rotaya girmesi için 14,5 milyon dolarlık bir rolü reddettiğini söyledi. 

Belarus asıllı Amerikalı yazar Gary Vaynerchuk'la TikTok'ta konuşan McConaughey uzun süre romantik komedilerde rol aldıktan sonra kamuoyunda istemediği bir algının oluştuğunu ifade etti. 

52 yaşındaki aktör kendisini Google'da aradıktan ve büyük ölçüde "romantik komedilerdeki çıplak adam" olarak tanındığını fark ettikten sonra böyle bir karar verdiğini belirtti. Oyuncu bu kararla birlikte oyunculuğa bir süre ara vermiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McConaughey açıklamasında para kazanmak için yaptığı işlerden utanmadığını ancak bu filmler nedeniyle başka projelerde yer almasının da zorlaştığını söyledi. 

Aktör 2010'lardan önce Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir (How to Lose a Guy in 10 Days), Düş Yakamızdan (Failure to Launch) ve Darısı Başıma (The Wedding Planner) gibi filmlerde rol alarak romantik komedilerin öne çıkan yüzü olmuştu. 

McConaughey bu kararı verdikten sonra Teksas'taki evine dönmüş ve menajerlerine artık romantik komedilerde yer almayacağını söylemiş. Aktör sonraki 20 ay boyunca işsiz kalmış. 

Aktör o dönem kendisine 8 milyon dolarlık bir rol teklif edildiğini ancak reddettiğini belirtti. Sırf aktör kabul etsin diye stüdyo meblağı 14,5 milyon dolara yükseltse bile McConaughey kararlığını korumuş. 

Hollywood yıldızı kariyer değişikliği kararını verirken gözyaşı döktüğünü de ekledi. 

 

 

Aktörün eşi Camila Alves McConaughey dün Instagram'daki paylaşımıyla, Matthew McConaughey'nin anı kitabı Greenlights'ın 65 haftadır New York Times'ın en çok satanlar listesinde olduğunu duyurdu. Kitap üç milyondan fazla kopya sattı. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, People

DAHA FAZLA HABER OKU