Rus medyası: Ukranazizm dünya için Hitler'den daha büyük bir tehdit

RIA Novosti haber ajansından Timofey Sergeytsev, Ukraynalıların çoğunluğunun pasif Nazi olduğunu, suçlu olduklarını ifade etti

Ukrayna'daki Azov Taburları, Neo-Nazizm tartışmalarıın göbeğinde yer alıyor / Fotoğraf: Twitter

Rus devlet medyası tarafından yayınlanan bir makalede Ukrayna'nın çoğunluğunun Nazi olduğu ve denazifikasyon yapılması gerektiği iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RIA Novosti haber ajansından Timofey Sergeytsev'in yayınladığı makalede, Rusya'nın Ukrayna topraklarını ve kültürünü tamamen ele geçirmesini istedi. Sergeytsev, Ukraynalıların çoğunluğunun pasif Nazi olduğunu, suçlu olduklarını ifade etti.

"Hitler'den daha büyük bir tehdit"

Yazar, Ukrayna'daki Nazizm'in (Ukranazizm) dünya için Hitler'den daha büyük bir tehdit olduğunu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Ukrayna ordusu ve silaha sarılan siviller arasında ayrım yapılmadan saldırılması gerektiğini belirtti.

Sergeytsev, Ukrayna'nın Nazizm'den arındırılması için halka eğitim verilmesi ve bunun en az bir nesil sürmesi gerektiğini aktardı.

Sergeytsev ayrıca, Ukrayna'nın fethedildikten sonra Rusya'ya düşman olmaya devam edeceğini ve Rusya'dan nefret edenlerin oraya gideceğini sözlerine ekledi.

Zelenski: Azov Taburu Ukrayna ordusunun ir parçası

Ukrayna'daki Neo-Nazi tartışmalarının göbeğinde Azoz Taburu yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Fox News'den Bret Baier, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye savaş esirlerini vurdukları görüntüğler ortaya çıkan Azov Taburu hakkında sorular sordu.

Azov taburunun Ukrayna ordusuna dahil edildiğini kabul eden Zelenski, "Azov Taburu Ukrayna ordusunun bir parçası ve vatanlarını savunuyorlar. Onlar neyse odur" ifadelerini kullanmıştı.

 

Şalom, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU