Morbius setinde Jared Leto'nun tuvalete tekerlekli sandalyeyle gitmesi için anlaşma yapılmış

Yönetmen Daniel Espinosa, Leto'nun yapım aşamasında koltuk değneği kullanmasının zaman sıkıntısı yarattığını söyledi

Morbius, 1 Nisan'da vizyona girdi (Columbia Pictures/Sony/Marvel)

Oyunculuk tarzıyla ünlü Amerikalı aktör Jared Leto son filmi Morbius'ta da karakteriyle özdeşleşebilmek için farklı teknikler uygulamış. 

Morbius'un yönetmeni Daniel Espinosa, Uproxx'a verdiği röportajda çekimler sırasında Leto'nun molalarda bile tuvalete koltuk değnekleriyle gittiğini söyledi.

Şili asıllı İsveçli yönetmen, Leto'nun bu yönteminin molaları çok uzatması nedeniyle süreci hızlandırmak istediklerini ve tekerlekli sandalye kullanması için anlaştıklarını söyledi. 50 yaşındaki aktör böylece molalarda karakterinden çıkmak zorunda kalmamış. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

45 yaşındaki yönetmen, "Bence Jared, normal Michael Morbius'u oynarken bile bir şekilde bu hareketlerin verdiği acıya ihtiyaç duyduğunu düşünüyordu" ifadelerini kullandı. 

Film hastalığına çare bulmaya uğraşırken bambaşka bir varlığa dönüşen D. Michael Morbius'un hikayesini anlatıyor. Kendisini deneysel yöntemlerle tedavi etmeye çalışırken Morbius birçok zorlu durumla baş etmek zorunda kalıyor. Leto'nun karakteri aynı zamanda sürekli kana ihtiyaç duyuyor. 

Aktör canlandırdığı karakterlere kendisini adamasıyla ve metot oyunculuğu yöntemlerini uygulamasıyla biliniyor. Leto, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nın (Blade Runner 2049) kötü adamı Niander Wallace'ı canlandırırken kendisini gerçekten kör etmek için özel lensler kullanmıştı. 

Suicide Squad: Gerçek Kötüler'de (Suicide Squad) Joker'i oynayan oyuncunun rol arkadaşlarına fare, kullanılmış prezervatif gönderdiği iddia edilmişti. Leto, söz konusu tartışmalara yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

Margot'ya verdiğim tek hediye keklerdi. Sanırım ona bir fare gönderdim ve bazılarına da bir partide şaka olarak düşüneceğiniz hediyeler verdim. Joker'i oynadım ve biraz şaka yapmakta sakınca yoktu. Hiçbir çizgi aşılmadı ve bu çizgileri oluşturmak internetteki kişilere bağlı değil. Günün sonunda ben bir sanatçıyım. Riskli bir şey yaptığımda bunu çekemiyorsanız anten takın. 

 

Independent Türkçe, Indiewire, Variety, Uproxx

DAHA FAZLA HABER OKU