Sancar: Bizim ne kimsenin lütfedeceği bir masada kürsüye ihtiyacımız var, ne de birilerinin bizi meşru görme konusunda sözlerine ihtiyacımız var

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Enflasyon üç haneli, adalet, hukuk, demokrasi sıfır. Biz bu denklemi değiştireceğiz. Bunun için inancımız da gücümüz de kararlılığımız var. Bu yol üçüncü yoldur" diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor

Konuşmasında ekonomik sıkıntılara değinen Sancar, "Bir perişanlık bir sefalet kol geziyor bu ülkede. İnsanlarımızın yüzde 90'ı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşıyor. Bu tablo iktidarın bilinçli politikalarının bir sonucudur. Çünkü bu iktidar halka değil sermayeye, bu ülkeye değil yandaşlara ranta ayırıyor kaynakları o yüzden ülkede sefalet açlık kol geziyor " ifadelerini kullandı.

"Enflasyonda dünya ikincisiyiz"

TÜİK tarafından yüzde 61 olarak açıklanan enflasyon rakamlarını hatırlatan Sancar Türkiye'nin yüksek enflasyonda dünya sıralamasında ikinci olduğunu kaydetti.

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) 12 aylık enflasyon artışını yüzde 142,63 olarak duyurduğunu hatırlatan Sancar "Üç haneli enflasyona ulaşmış durumdayız" diye konuştu.

"Asgari ücret 3 ayda bir yenilenmeli"

Sancar şöyle devam etti:

Ülkede açlık, yoksulluk, sefalet kol geziyor. Bu ülkenin kaynakları, zenginlikler var. Bunların nasıl kullanıldığı sonucu belirliyor. Bu iktidar kaynakları talana, ranta, sömürüye, savaşa ayırıyor.  Ortada çetelere, bir avuç sermayedara peşkeş çekilen kaynaklar var. Acı bir gerçeklik var.

Emekliye yüzde 25 memura yüzde 30 asgari ücretliye ise yüzde 50 zam yapıldığını anımsatan Sancar, Maaşlara yapılan zamlar ilk üç ayda eridi, gitti. Geriye kalan yokluk ve sefalet. Asgari ücretin yeniden düzenlemesini talep ediyoruz.  Asgari ücret 3 ayda bir yenilenmeli" dedi.

"Enflasyon üç haneli, adalet, hukuk, demokrasi sıfır"

Sancar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Üç haneli enflasyonun gerçek nedenlerini biliyoruz ekleyeyim: Sıfır denokrasi, sıfır hukuk, sıfır adalet. Bütün o talan, rant, savaş politikalarının yanına bir de demokrasiyi rafa kaldırmak hukuku yok etmek adalaeti tamamen ezmek bu düzenin bu soygunun, bu sefalet tablosunun nedenleridir. Enflasyon üç haneli, adalet, hukuk, demokrasi sıfır. Biz bu denklemi değiştireceğiz. Bunun için inancımız da gücümüz de kararlılığımız var. Bu yol üçüncü yoldur. Bizim ne kimsenin lütfedeceği bir masada kürsüye ihtiyacımız var, ne de birilerinin bizi meşru görme konusunda sözlerine ihtiyacımız var. Yerimiz meydanlarda, halkın içindedir.

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU