Elon Musk, Berghain'a alınmadığı iddiasını yalanladı: "Barış yazan duvar nedeniyle girmeyi reddettim"

Tesla ve SpaceX'in CEO'su milyonlarca takipçisine üzerinde "barış" yazan bir duvar nedeniyle seçkin gece kulübüne girmeyi "reddettiğini" söyledi

(AP)

Hafta sonu Elon Musk, bazılarının iddia ettiği gibi Almanya'da seçkin bir gece kulübünün girişinden geri çevrilmediğini, aslında kendi isteğiyle kulübe girmeyi "reddettiğini" duyurmak için en sevdiği mecraya başvurdu.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su pazar gecesi kişisel Twitter hesabından "Berghain'daki duvara BARIŞ yazmışlardı! İçeri girmeyi reddettim" diye yazarken tweet dizisindeki ayrı bir tweette de sözcükten "nefret ettiğini" belirtti.

Bu sözcükten nefret ederim. Barışa önem verenlerin (kendimi de hevesle dahil ediyorum) bunu duymasına gerek yok. Peki ya barışı umursamayanlar? Yani...

Genellikle "tekno tapınağı" diye anılan Berghain katı fedaileriyle de kötü şöhrete sahip ve bu, ona girilmesi en zor gece kulüplerinden biri olarak ün kazandırıyor.

Görünüşe göre hafta sonu Musk, içlerinden birinin dünyaca ünlü kulüpte çalışmaya dair anılarında belirttiği üzere, kulübe gelenlerin "doğru şekilde karışmasını" sağlamaya çalışmalarıyla bilinen fedailere, dünyanın en zengin kişisi olmasına rağmen yaranmayı başaramadı.

Berghain'ın korumalarından bol dövmeli Sven Marquardt, 2014'te yayımlanan anılarında "Gucci-Prada eşiyle kulübe gelen kruvaze takım elbiseli tuhaf avukatı içeri almaktan çekinmiyorum. İyi bir izlenim bırakıyorlarsa bırakın içeri girsinler" diye yazmıştı.
 

 

Ayrıca maskeli ve etekli adamları ya da sakallı heriflerle takılıp birbirlerinin koltukaltından ter yalayan Pamela Anderson tipi alelade, her yerde bulabileceğiniz kıyafetler giyen sarışınları da içeri alıyoruz. Benim için Berghain bu.

Geçen hafta Berlin'in ikonik gece kulübünde dans hareketlerini sergileyememiş olsa da Musk, önceki haftalarda Almanya'da 5,5 milyar dolarlık yeni Tesla Dev Fabrikası'nın (Gigafactory) açılışını kutlarken hareketleriyle çalım atabilmişti.
 


CNBC'ye göre 12 bin kişiye istihdam sağlaması ve yılda 500 bin elektrikli araç üretmesi planlanan fabrika Berlin'in hemen dışında, Grünheide'de yer alıyor.

Musk bu ay Tesla'nın Avrupa'daki ilk üretim tesisinin resmi açılışını EDM müziğiyle dans ederek yönetirken şirketin Alman malı ilk 30 otomobilinin müşterilere ve arkadaşlarına teslimatını denetledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesisin duyurusu ilk kez 2019 Kasım'ında, 2021 yazında üretime başlama planıyla yapılmıştı. Fakat küresel tedarik zincirlerini neredeyse durma noktasına getiren küresel pandemi, ayrıca yerel kampanyacılar ve çevrecilerle süregelen tartışmalar nedeniyle Tesla'nın ilk elektrikli araçları ancak bu ay rampalardan inmeye başlıyor.

Gece kulübüyle ilgili tweetleri atmasından birkaç saat sonra Musk'ın Twitter'da büyük bir hisse aldığı açıklandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan dosyaya göre milyarder, şirketin neredeyse 3 milyar dolar değerindeki yüzde 9,2'sini satın aldı. Musk henüz duyuruyu kamuoyuna doğrulamadı veya buna dair yorum yapmadı.

Duyuru Twitter'ın hisselerinin değerinin piyasa öncesi işlemlerde yüzde 25'ten daha fazla artmasına neden oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU