ODTÜ’de polisin kavaklığa almadığı Çankaya Belediyesi çalışanlarını CHP’li vekil, aracıyla içeri aldı

ODTÜ'deki inşaatı mühürlemek için bölgeye giden Çankaya Belediyesi zabıtaları polis tarafından alana sokulmayınca CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer devreye girdi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılmak istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun inşaatını mühürlemek için bölgeye giden Çankaya Belediyesi'ne bağlı zabıtalar polis engeline takıldı. Milletvekili dokunulmazlığını kullanarak zabıtaları aracına bindirip inşaat alanına götürmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, aracının yolunun kesilmesi nedeniyle polise "Seçilmiş milletvekilinin aracının dokunulmazlığı vardır. Yeter bu millete yaşattığınız hukuksuzluklar" ifadeleriyle tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aracı arama yetkiniz yok"

Bariyer önünde "Bu aracı durduramazsınız. Bu araç kamu aracı, milletvekili aracı. Engel olamazsınız. Bu kapıyı açacaksınız" diyen Taşçıer, aracı aramak isteyen polislere "Aracı arama yetkiniz yok. Görevinizi yapıyorsanız kapıyı açmak zorundasınız. Milletvekilinin aracının dokunulmazlığı vardır" dedi. Taşçıer, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Devletin polisi, seçilmiş milletvekilinin dokunulmaz olan aracına engel oluyor. Bu devletin polisi hukuku uygulamak zorunda. Yeter bu ülkeye yaşattığınız hukuksuzluklar. Bu ülkede hukuksuzluğu, adaletsizliği gelenek haline getirmek isteyenlere inat takipçisi olacağız." 


40 dönümlük kavaklık alanına yapılmak istenen KYK yurduna karşı 55 gündür nöbette olan ODTÜ'lü öğrenciler ile polis, sabah saatlerinde karşı karşıya gelmişti. İnşaatın ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle mühürlemeye gelen Çankaya Belediyesi zabıtaları polis tarafından içeri alınmamıştı. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU