CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan hükümeti daha ramazan başlamadan sofralarımızın tadını kaçırdı

Öztrak zamlı fiyatlara tepki göstererek, “Ramazan pidesi sıcaklığıyla değil, fiyatıyla el yakmaya başladı” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Erdoğan hükümeti daha ramazan başlamadan sofralarımızın tadını kaçırdı. Tüm şehirlerimizde ekmeğe ciddi zamlar yapıldı. Ramazan pidesi sıcaklığıyla değil, fiyatıyla el yakmaya başladı. Gramajlar da geçen senenin altında” dedi.

Öztrak, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki EXPO alanında düzenlediği basın toplantısında CHP Ekonomi Masası heyeti olarak çarşamba günü Kahramanmaraş'ın ardından dün, barışın, kardeşliğin ve sevginin başkenti Hatay'da önemli ziyaret ve çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Bu gece ilk sahura kalkılacağını anımsatarak, tutulacak oruçların ve edilecek duaların barışa, kardeşliğe, huzur ve berekete vesile olmasını dileyen Öztrak, şunları ifade etti:

İslam aleminin ramazan ayını bu güzel şehirden tebrik ediyoruz. Erdoğan hükümeti daha ramazan başlamadan sofralarımızın tadını kaçırdı. Tüm şehirlerimizde ekmeğe ciddi zamlar yapıldı. Ramazan pidesi sıcaklığıyla değil, fiyatıyla el yakmaya başladı. Gramajlar da geçen senenin altında. Geçen sene 365 gramın altında, susamsız, yumurtasız, sade bir pide 4 liraydı. Bu sene 330 gram. Yani 35 gram daha düşük geçen yıldan. Sade pide 6 lira. Sadece paramızın satın alma gücüyle değil, ramazan pidesinin ayarıyla da oynadılar. Erdoğan 'Ramazanda evlere ucuz et girecek' dedi. Ete yapılan yüzde 48 zammın ardından bu hafta yüzde 10 ilave daha yapıldı. Ardından daha geçen ay yüzde 20 zam gören şekere dün bir kez daha yüzde 31 zam yapıldı haberini aldık. Şekerin fiyatı son bir yılda yüzde 100'e yakın zam gördü. Bu da evlerde kullanılan şeker. İşletmelerde kullanılan şekerin fiyatı yüzde 100'ü de geçti artış. Millet bu sene ramazanda bıraktık tatlı yapmayı, çayına şeker atabilirse ne mutlu.

Evlerde kullanılan doğalgaza da zam yapıldığını anlatan Öztrak, "Bu sabah doğalgaza dev bir zam yapıldı. Evlerde kullanılan doğalgaza yüzde 35, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 44,3, elektrik üretimi dışındaki doğalgaza da yüzde 50 zam geldi. Yani sanayinin kullandığı doğalgaza. Yetmez, sanayinin kullandığı elektriğe yüzde 20 zam daha yapıldı. Bu zamlar tüm fiyatlara yansıyacak. İğneden ipliğe her şey artık daha pahalı olacak. Bu enerji fiyatlarıyla üretici nasıl üretecek? Nasıl rekabet edecek?" ifadelerini kullandı.

Öztrak, dolaştıkları esnafın kendilerine zamlar nedeniyle iş yerlerini kapatma noktasına geldiğini aktardıklarını kaydetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU