Kuş gözlemcileri Meksika'da uyuşturucu karteli tarafından kovalandıkları anları kayda aldı: "Lütfen bizi öldürmeyin"

Yakın temas tokalaşma, kucaklaşma ve arabayı daha ileriye sürmenin ölümle sonuçlanacağı uyarısıyla sona eriyor

(Youtube)

Meksika genelinde kuş gözlemleyen Amerikalı çift, ücra bir toprak yolda silahlı uyuşturucu karteli üyeleri tarafından durdurulduklarını iddia ettikleri anı kayda aldı.

Aaron Payzant ve Logan Howard adlı YouTuberlar, tepkilerinin bu hafta TikTok videoları olarak paylaşılmasından sonra viral oldu.

İkili, Indiana'daki evlerinden Meksika'nın güneydoğusuna kuş fotoğraflamak için yaptıkları uzun yolculuk esnasında yaşanan bu anı Out of the Trail (Rotanın Dışında) adındaki kanalında tarif etti.

Araç kamerasına yansıyan görüntülerde çiftin Meksika Körfezi'yle Guatemala sınırı arasındaki Tobasco'dan geçerken kaybolup hangi yöne gideceklerini şaşırdıkları anda arkalarından hızla bir kamyonetin geldiği görülüyor.

Arabayı kullanan Payzant, "Aman Tanrım, silahları var, Tanrım!" derken Howard da ona "sür, sür, sür" diye ısrar etmeye başlıyor.
 

mex1.png
(Youtube)


"Hayır, hayır, hayır" diye tepki veren Payzant arabayı kenara çekerken en az 5 kişilik grup ellerinde silahlarıyla onlara yaklaşıyor.

İkili "lütfen, lütfen, lütfen... İspanyolca bilmiyoruz" diye yalvarırken kimliği belirsiz adamlar yan pencereye yaklaşıp Amerikalıları hemen "gringo" (İspanyolcada yabancılar, özellikle de Amerikalılar için kullanılan argo sözcük -ed.n.) diye tanımlıyor.

Güven vermek amacıyla elini Payzant'ın omzuna koyan bir adam, "Sorun yok, sorun yok, sorun yok, tamam mı?" diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Payzant "Lütfen bizi öldürmeyin" diye cevap veriyor.

Howard bayılacağını söylüyor ama kendisini Philip olarak tanıtan adamlardan biriyle el sıkışırlarken adam onu sakinleştiriyor. Phillip kaybolan ve Cancun'a doğru gittiklerini söyleyen Amerikalıların yollarını bulmasına yardım etmekle ilgileniyor gibi görünüyor.

Payzant ve Howard daha sonra çekilen videoda adamların onlara o yolu kullanmalarına izin verilmediğini söylediğini ve onları tekrar otoyola yönlendirdiğini anlattı.

Söz konusu ikinci videoda Payzant, "Yaban hayatı görmeye çalışıyorduk ve bir sürü sulak alanın ve benzeri şeylerin olduğu bir bölgede neler bulabileceğimize bakıyorduk" diye konuştu.

Bana dümdüz gidip sağa dönmemi ve karşıma çıkan yoldan gitmem gerektiğini, bu yoldan düz gitmeye devam edersem hayatta kalamayacağımı söylediler. Bizi öldürürlermiş. Sanırım kendilerinden değil, daha ilerideki başka birilerinin bunu yapacağından bahsediyorlardı. Bu yoldan çıkmam ve bir daha buralara girmemem gerektiğini söyledi.

Payzant, "Bize bir nebze de olsa merhamet göstermelerinin nedeni neydi bilmiyorum ama müteşekkirim" diye ekledi.

Gitmelerine izin verilmişti fakat ABD'ye dönüş yolundayken ikili, anın endişesine kapılarak arabalarını Meksika'nın güneyinin derinliklerinde bıraktı.

Arabalarını ABD'ye geri getirmek üzere para toplamak için GoFundMe kampanyası başlatan çift, 2020'deki seyahatlerinde geride bıraktıktan iki yıl sonra bu sene arabalarına tekrar kavuştu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU