Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı uzayan kuyrukları görmezden geldiği yetmiyormuş gibi manda yoğurdu tavsiye ediyor

Saadet Partisi Genel Başkan Karamollaoğlu "Suriye, Afganistan, Irak ve Pakistan’ın ardından Avrupa’ya iltica başvurusunda bulunan ülkeler arasında 5. sıradayız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ne imza atan 6 parti liderinin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya geldiğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Toplantımız ülkemiz ve insanımız adına çok faydalı olacak şekilde gerçekleştirildi. Tüm engellemelere rağmen ortak irademizin, istişarelerimizin ve kararlılığımızın güçlü bir şekilde devam etmesi kanaatine varıldı" diye konuştu.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu Teklifi'ni eleştiren Karamollaoğlu "İktidarın, Seçim Kanununda değişiklikler yaparak bu birlikteliği dağıtma gibi heveslerini boşa düşürmeye ve hep birlikte kararlı bir şekilde ülkemizin problemlerini çözmeye kararlıyız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yolsuzluğu, yokluğu, israfı kurumsallaştırdılar"

Ekonomide yaşanan kriz de Karamollaoğlu'nun gündemindeydi.

"İktidarın insanların yaşadığı problemi görmezden geldiğini" ifade eden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

İktidara sormak istiyorum; ya Allah aşkına siz bu milletten ne istediniz de size vermedi? Milletin size desteğinin karşılığında siz, milletin iliklerine kadar sömürmeyi, perişan bırakmayı bir başarı olarak gördünüz.

Yolsuzluğu, yokluğu, israfı ortadan kaldırmak için geldiler ama bunların hepsini kurumsallaştırdılar.

Her gün bir başka bahane üretiyorsunuz. Bir ev kurmanın maliyeti geçen yıldan bugüne en az yüzde 100 artmış. Bekarlar evlenemiyor, evliler geçinemiyor; bunu neyle açıklayacaksınız.

Asgari ücretliler ve emekliler başta olmak üzere milyonlarca insanın açlık sınırında olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "Memurlar, beyaz yakalılar, evine 2-3 maaş giren milyonlarca aile yoksulluk sınırının altında! Bunu neyle açıklayacaksınız? Bu; beceriksizliğin ta kendisidir. Yoksulluğu bitirme vaadiyle iş başına gelen Ak Parti, yoksulluğu geniş bir tabana yaydı. Orta sınıf çöktü, dar gelirli kesim daha da yoksullaştı" dedi.

Karamollaoğlu eleştiri oklarını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yöneltti.

"Halkın içinden geldiği imajını vermek için göreve geldiği ilk yıllarda Keçiören’de mütevazı bir apartman dairesinde oturmayı tercih eden Cumhurbaşkanı; sırça köşküne taşındığı günden bu yana gerçekleri duymaz, hakikatleri görmez oldu" ifadelerini kullandı.

"Suriye, Afganistan, Irak ve Pakistan’ın ardından 5. sıradayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "manda yoğurdu" açıklamasına da tepki gösteren SP lideri şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanı halkın geçim derdini hafife aldığı, uzayan kuyrukları görmezden geldiği yetmiyormuş gibi daha sağlıklı beslenmek için manda yoğurdu, kestane balı, hurma ve yulaf yemeyi tavsiye ediyor. Latife yapıyor herhalde.

Eurostat verilerine göre Erdoğan’ın bizi kıskandığını iddia ettiği Avrupa’ya en çok iltica başvurusu yapan ülkelerden birisi haline geldik. Suriye, Afganistan, Irak ve Pakistan’ın ardından Avrupa’ya iltica başvurusunda bulunan ülkeler arasında 5. sıradayız.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU