Çocukken ABD'ye göçen Mila Kunis şimdi Ukraynalı mülteciler için yardım topluyor

Kunis, 1983'te Ukrayna'nın güneybatısındaki Çernivtsi şehrinde doğdu

94. Oscar Ödülleri töreninde Ukrayna doğumlu Mila Kunis de sahneye çıktı (Reuters)

Oyuncu Mila Kunis ve ailesi, 7 yaşındayken memleketleri Ukrayna'yı terk ederek ABD'ye taşındı.

Şimdi Ukraynalı mültecileri desteklemek için bağış toplama etkinliği başlatan Kunis, 2008'de Los Angeles Times'a "Tam [Sovyetler Birliği'nin] çöküş zamanlarıydı" demişti.

Ülke çok komünistti ve ebeveynlerim erkek kardeşimle benim bir geleceğimizin olmasını istiyordu. Dolayısıyla her şeyi bıraktılar. 250 dolarla ABD'ye geldiler.

Kunis, Ukrayna'nın güneybatısındaki Çernivtsi şehrinde, makine mühendisi Mark ve fizik öğretmeni Elvira Kunis'in çocuğu olarak 1983'te dünyaya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

LA Times'ın haberine göre, ABD'ye geldiklerinde babası "ev boyamak, tuvalet tesisatı ve pizza teslimatı gibi geçici işler yaparken annesi de bir Thrifty mağazasının deposunda çalıştı."

Kunis başlarda bir çocuk olarak ABD'ye uyum sağlamakta zorlandığını söyledi. Ana dili Rusçaydı ve ailesi göç ettiğinde İngilizce bilmiyordu.

Kunis, LA Times'a "Nihayetinde hayli çabuk ve bayağı iyi uyum sağladım" dedi.

Ama zor olmuş olmalı çünkü ikinci sınıfı tamamen aklımdan çıkarmışım. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Annem ve büyükannemle bunu hep konuşurum. Çünkü her gün ağlıyordum. Kültürü anlamıyordum. İnsanları anlamıyordum. Dili anlamıyordum.

Daha sonra üniversiteye başvuru yazısında, okuyucuyu "7 yaşında kör ve sağır olduklarını hayal etmeye" çağırarak, bu deneyiminden bahsetti.

LA Times'a verdiği röportajda Kunis "Birleşik Devletler'e yerleşmek aşağı yukarı böyle bir histi" diye ekledi.

Ama epey çabuk atlattım.

Çocukken oyunculuk dersleri alan Kunis, 1994'te Days of Our Lives adlı pembe diziyle ilk kez televizyona çıktı. Bunu Baywatch ve 7th Heaven gibi programlarda aldığı roller izledi. Kunis, 1998'de That '70s Show dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı. (Dizide Kunis'in 2015'te evlendiği Ashton Kutcher da rol alıyordu).

Kutcher ve Kunis
Kutcher ve Kunis çifti, bu yılki Akademi Ödülleri töreninde ilgi topladı (AFP)


Kunis, Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall / 2008), Siyah Kuğu (Black Swan / 2010), Arkadaştan Öte (Friends with Benefits / 2011) ve Beni Satan Casus (The Spy Who Dumped Me / 2018) gibi filmlerde rol alarak sinema alanında da bir kariyer inşa etti. Jessica Knoll'un çok satan romanı Dünyanın En Şanslı Kızı'nın (Luckiest Girl Alive) yakında çıkacak Netflix uyarlamasında başrolü üstlenecek.

Kunis, Rusya'nın istilası devam ederken Ukrayna'yı desteklemek için, Kutcher'la bir bağış toplama etkinliği başlattıklarını perşembe yayımlanan bir videoyla duyurdu.

Kendisini her zaman "gururlu bir Amerikalı" olarak gördüğünü söyleyen Kunis, "Bu ülkenin ben ve ailem için yaptığı her şeyi çok seviyorum ama Ukraynalı olmaktan hiç bugünkü kadar gurur duymamıştım" dedi.

Yazdığı bir açıklamada "Ukraynalılar ihtiyaç anlarında yardımımızı hak eden cesur ve gururlu insanlardır" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya ve genel olarak insanlığa yönelik bu haksız saldırı çok yıkıcı ve Ukrayna halkının desteğimize ihtiyacı var.

Kunis ve Kutcher, yeni başlatılan bağış kampanyasına kendilerinin de 3 milyon doları bulan bir miktarla katılacağını duyurdu.

Kunis "Ukraynalıların cesaretine tanık olurken güvenliği seçenlerin sırtladığı akıl almaz yüke de tanık oluyoruz" diye ekledi.

Sayısız miktarda kişi sığınacak bir yer bulmak için bildiği ve çok sevdiği her şeyi geride bıraktı. Yanlarında taşıyabildiklerinden başka hiçbir şey olmayan bu Ukraynalı mültecilerin derhal barınacak bir yere ve malzemeye ihtiyacı var.

Bağışlar iki kuruluşa yönlendirilecek: Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Moldova'daki mültecilere malzeme sevkiyatını koordine eden Flexport.org ve Ukrayna'dan kaçan mültecilere ücretsiz, kısa süreli barınma sağlamak için Airbnb'yle birlikte çalışan bağımsız, kâr amacı gütmeyen Airbnb.org.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU