Ukrayna ordusu: Rusların en fazla üç gün yetecek kadar ikmali var

Ukraynalılar, Rusların diğer malzemelerin yanı sıra gıda ve yakıt sıkıntısı da çektiğini söylüyor

Ukrayna'nın doğusundaki Harkov kentinin yakınlarındaki ormanda terk edilmiş Rus araçları (AFP)

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Rus askerlerinin ikmalinin sadece üç günlük gıda, mühimmat ve yakıtları kalacak kadar az olduğunu öne sürdü.

Bir Silahlı Kuvvetler yetkilisinin yaptığı açıklamada, "Mevcut bilgilere göre, Ukrayna'da faaliyet gösteren Rus işgal güçleri en fazla üç gün yetecek mühimmat ve gıda stokuna sahip" dendi.

Açıklama şöyle devam etti:

Bu durum, tankerlerle takviye edilen yakıtta da benzer nitelikte. İşgalciler, birlik gruplarının ihtiyacını karşılayacak bir boru hattı kuramadı.

Yetkililer, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait hava taşıtlarının "düşman ekipman ve insan gücü kümelerine yıkıcı darbeler indirdiğini, hava muharebelerine giriştiğini ve hava hedeflerini durdurduğunu" belirtse de söz konusu iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Ayrıca Hava Kuvvetleri'nin "8 piyade muharebe aracı, iki çok amaçlı hafif zırhlı çekici, üç topçu sistemi ve 4 aracın" yanı sıra 14 tankı imha edip en az 13 saldırıyı püskürttüğü öne sürüldü.

Britanya Savunma Bakanlığının salı günkü son istihbarat bilgilerine göre, Rusya'nın güneydeki Mariupol kentini ele geçirme girişimleri ağır çatışmalara rağmen Ukrayna güçlerince püskürtüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda, "Ukrayna'nın diğer yerlerindeki Rus kuvvetleri, çoğu gücün büyük ölçüde yerinde kaldığı, sınırlı ilerleme kaydedilen bir başka güne daha katlandı" iddiasında bulunuldu.

Ne var ki Rus istilasına karşı direniş, sivillerin hayatında ve altyapıda çok büyük hasarlara yol açtı.

Britanya istihbaratının son raporlarına göre, "Birkaç Ukrayna şehri ağır Rus hava ve topçu bombardımanına maruz kalmayı sürdürüyor. BM, Rusya'nın istilası sonucu 10 milyondan fazla Ukraynalının ülke içinde yerinden edildiğini bildiriyor."

Ukrayna'daki askeri taarruz ve istilada yaklaşık bir ayı dolduran Rus birlikleri, Mariupol kuşatmasında ilerlerken ülkenin güneyindeki kenti vurmayı sürdürüyor.

Ukrayna topraklarında beklenmedik şiddette direnişle karşılaşan Rus birlikleri, hava güçlerini ve topçularını Ukrayna şehirlerinde giderek daha yoğun kullanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU