Akit yazarı: "Ama"sı "mama"sı yok, dayakçı polisler atılmalı!

“Lütfen beyler, devlet kimsenin oyuncağı değildir. Emniyetin, valiliğin, bakanın 'Soruşturma açıldı' açıklamaları yetersizdir. O copcu güvenlik mensuplarının, bu ülkede güvenlik adına yapabilecekleri hiçbir şey yoktur"

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Adana’da Furkan Vakfı’nın düzenlemek istediği yürüyüş sırasında eylemcilere sert müdahalede bulunan polislerin görevden alınması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu’nun bugünkü köşe yazısından bir kısım şöyle:

Bizim için, maalesef ki maalesef.. “Eğer bir zulüm var ise, ona en önce karşı durmamız gerekir.. Dururuz da..” cümlemizin gereğini yapma günü.. Muğla’da bir uzman çavuşu bir doktorun beyanı ile görevden uzaklaştırıyoruz da.. Bir polisi.. Bir tane daha polisi.. Bir sivil polisi, bir tane daha sivil polisi.. Bir çarşaflı kadını, arkadan gelip ittirerek yere düşüren başörtülü kadın polisi.. Görevden uzaklaştıramıyor muyuz?

Lütfen beyler.. Devlet kimsenin oyuncağı değildir.. Yerde iki büklüm olan bir insanın sırtına, bir resmi polisin gelip.. Önce duraklayıp.. Hiçbir hareket emaresi görmediği halde.. Defalarca vurması..  İki büklüm olarak, yüzü yere dönük vaziyette, geleni de görmeyen bir pozisyonda duran bir insana.. Sırtına sırtına da olsa..Copla bir değil, iki değil üç defa vurulması.. Bir başörtülü polisin, çarşfalı bir kadının arkasından gelip, onu ittirerek düşürmesi.. Soruşturma konusu değil.. Direkt ihraç sebebidir.. Anında görevden uzaklaştırma sebebidir..

Kuytul provokasyon yapmış.. Gözaltına al, savcılığa götür.. İki büklüm bir kişinin sırtına defalarca niye cop vuruyorsunuz? Hiç uzatılacak bir yanı yok.. Emniyetin, valiliğin, bakanın “Soruşturma açıldı” açıklamaları yetersizdir.. O copcu güvenlik mensuplarının, bu ülkede güvenlik adına yapabilecekleri hiçbir şey yoktur! Nokta!

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU