MHP'li Kılıç: MHP hiçbir zaman Başbuğ Alparslan Türkeş'in çizdiği yoldan ayrılmamıştır

“Sayın Genel Başkanımız bilge lider Devlet Bahçeli'nin de bugün 9 ışıktan aldığı ilhamla asla geriye dönüşü söz konusu olmamıştır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç,  Marmaris'te düzenlenen "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı"na katılarak konuşma yaptı / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, partilerinin kurulduğundan bugüne 53 yıldır hiçbir zaman Başbuğ Alparslan Türkeş'in çizdiği yoldan ayrılmadığını, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de bugün 9 ışıktan aldığı ilhamla asla geriye dönüşünün söz konusu olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıç, Muğla’nın Marmaris ilçesinde MHP Muğla İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı"na katıldı.

"Liderimiz 15 Temmuz'da ittifakın arkasında durmuştur"

Partililere hitap eden Kılıç, 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kaldığı içinde bulundukları otelin kurşunlandığını hatırlattı.

15 Temmuz 2016 gecesinde Marmaris'te kurşunlar atılırken MHP tarafında yaşananları aktaran Kılıç, "Ankara'da MHP Genel Merkezi'nde Sayın Liderimiz, 'Efendim, sizi daha güvenli bir yere götürelim' diyenlere genel merkezin tüm ışıklarını yaktırır ve ardından da söylediği cümle şu, 'MHP Genel Merkezi'nden daha güvenli yer var mıdır? Öleceğimizi bilsek bugün buradan ayrılmayacağız' demiştir. Hemen akabinde de 'Mevcut hükümetin yanındayız, onun destekçisiyiz' demiştir. İttifakın da arkasında durmuştur" dedi.

MHP'nin çizgisi değişti mi?

Kılıç, sabahki Datça programında bir hanımefendinin yanına gelerek, "MHP'nin eski olmadığını, geçmiş ile farklı olduğunu, yön değiştirdiğini" beyan ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

MHP, kurulduğundan bugüne 53 yıldır hiçbir zaman Başbuğ Alparslan Türkeş'in çizdiği yoldan ayrılmamış Sayın Genel Başkanımız bilge lider Devlet Bahçeli'nin de bugün 9 ışıktan aldığı ilhamla asla geriye dönüşü söz konusu olmamıştır. Genel Başkanımız ve dava arkadaşları 3 hilalin aydınlattığı yoldan asla geri atmamış, sağına soluna temayül etmemişlerdir. Devlet Bahçeli, dünyada en güvenilir liderdir. Bu, 5 yıl önce de böyleydi 10 yıl önce de böyleydi bundan sonra da böyle olacak

"Millet İttifakı'nın gerçek yüzünü anlatmak için geldik"

Genel Başkan Bahçeli'nin talimatlarıyla bu programı düzenlediklerini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

CHP başta olmak üzere Millet İttifakı'nın gerçek yüzünü bizzat ilçe ilçe dolaşarak anlatmak için geldik. Bu anlatılanları her yerde sizler de anlatmanız ve gerçekleri de dile getirmeniz lazım. Gerçekleri size aktarıyoruz

Kılıç, kendilerinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının arkasından giden vatanperver CHP seçmeniyle hiçbir sorunu olmadığının altını çizerek, bu vatansever seçmenlerin de haziran 2023'de gereken cevabı Millet İttifakı'na vereceğinden de emin olduğunu dile getirdi.

Kılıç, 6 parti genel bnaşkanının 28 Şubat'ta yaptıkları görüşmeyi de eleştirerek, açıklanan mutabakat metninde "Atatürk" ve "Türk milleti" ifadelerinin geçmemesini eleştirdi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU