Pete Davidson'ın uzaya gitme planı suya düştü

Blue Origin sözcüsü, Davidson'ın onur konuğu olduğunu söylemişti

Pete Davidson, Saturnay Night Live programının bir bölümünde uzay kıyafeti giymişti (SNL)

Saturday Night Live programının 28 yaşındaki yıldızı Pete Davidson'ın, Blue Origin'in 20. uzay seyahatinin mürettebatında yer almayacağı açıklandı. 

Uzay turizmi şirketinin Twitter hesabında yapılan açıklamada uçuşun 6 gün ertelendiği ve bu nedenle Davidson'ın seyahate katılamayacağı belirtildi. 

Jeff Bezos'un sahibi olduğu havacılık şirketi 23 Mart'ta gerçekleşmesi beklenen uçuşun 29 Mart'a ertelendiğini duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Blue Origin'in 20. New Shepard uçuşu 29 Mart Salı'ya kaydırıldı. Pete Davidson artık bu görevde NS-20 ekibine katılamayacak. Mürettebatın 6. üyesini önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

 

 

Davidson'ın neden uçuşta yer almayacağıysa açıklanmadı. Insider'a konuşan Blue Origin sözcüsü, ünlü komedyenin "onur konuğu" olduğunu ancak ekipte yer alan diğer kişilerin ödeme yaptığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzay yolculuğu için ücret ödeyerek mürettebata dahil olan isimlerse yatırımcı Marty Allen, North Carolina Üniversitesi'nde profesör Jim Kitchen, ABD Ticari Uzay Taşımacılığı Ofisi'nin eski yöneticilerinden George Nield, emlak patronu Mark Hagle ve eşi Sharon Hagle.

Uzun süre üstünde çalıştıktan sonra Blue Origin geçen yıl uzay turizmini başlatmıştı. İlk uçuşta şirketin sahibi Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos yer almıştı. 

Şirket William Shatner, Michael Strahan gibi ünlü isimlere de uzayı ziyaret etme fırsatı sunmuştu. Shatner 90 yaşında uzaya giden en yaşlı kişi olmuştu. 

 

Independent Türkçe, CNN, We Got This Covered, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU