Ünlü Ukraynalı aktris, Rus roketleri yüzünden hayatını kaybetti

Yıldızın tiyatrocu meslektaşları "telafisi imkansız kederlerinden" bahsetti

(Twitter/Kyiv Post)

Ukraynalı aktris Oksana Şvets, Kiev'de bulunduğu konutun Rus roketleriyle vurulmasının ardından 67 yaşında hayatını kaybetti.

Şvets'in ölümü, üyesi olduğu tiyatro topluluğu Genç Tiyatro tarafından duyuruldu. Meslektaşları onun ölümü karşısında "telafisi imkansız bir keder" yaşadıklarını ifade etti.

Açıklamada "Yetenekli aktrisin anısı parlak olacak!" ifadelerine yer verildi.

Ülkemize gelen düşmanı affetmeyeceğiz!

1955 doğumlu oyuncu, tiyatro ve sinemada onlarca yıla uzanan bir kariyere sahipti. Ülkenin en başarılı sahne sanatçılarından biriydi.

Şvets, Genç Tiyatro'nun yanı sıra Ternopil Müzik ve Drama Tiyatrosu ve Kiev Hiciv Tiyatrosu'nda da çalışmıştı.


Şvets'in ölümü, Ukrayna ordusunun Bölge Savunma Kuvvetleri'ne kaydolduktan sonra 33 yaşında hayatını kaybeden bir diğer Ukraynalı oyuncu Paşa Lee'nin ölümünü takiben gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'deki yetkililerin Ukrayna'da işlenen potansiyel savaş suçlarını "belgelediğini ve değerlendirdiğini" belirten Dışişleri Bakanı Antony Blinken, tıpkı Joe Biden gibi Rusya'nın gaddarlıklarını savaş suçları olarak nitelendirdi.

Açıklama, Biden'ın Vladimir Putin'i savaş suçlusu olmakla suçlamasının ardından geldi. Pek çok kişi bunu ABD-Rusya ilişkilerinde bir dönüm noktası olarak görüyor.

Öte yandan, Rus güçlerinin Mariupol'da binlerce sivilin sığındığı bir tiyatroyu bombalayıp birçok kişiyi yanan molozların altında mahsur bırakmasının ardından hayatta kalanların enkazdan çıkarıldığı bildirildi.

13 Mart (Perşembe) günü mağdurları bulmaya yönelik çalışmalar düşük hızda devam etti ve kaç kişinin öldüğü belirsizliğini koruyor. Ne var ki Donetsk bölgesinin eski başkanı Sergiy Taruta, bir Ukrayna televizyonuna verdiği röportajda bombardıman sırasında binada yaklaşık 1300 kişi olduğunu ve şimdiye kadar 100'den fazla kişinin kurtarıldığını düşündüğünü söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU