Barajın yüzde 7'ye indirilmesini yeterli bulmayan Destici'den seçim açıklaması: Kendi adımız ve adaylarımızla katılacağız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, barajının yüzde 7'ye indirilmesinin yeterli olmadığını dile getirdi. Destici, seçimlere AK Parti lsitelerinden değil kendi adaylarıyla katılacaklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorualrını yanıtladı.

AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak hazırladığı seçim kanunu teklifi hatırlatılarak, "Siz seçime Cumhur İttifakı içinde AK Parti listesinden mi gireceksiniz? Nasıl bir formül düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Destici seçim barajının kaldırılması gerektiğini daha önce birçok kez dile getirdiğini, barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye indirilmesinin yeterli olmadığını kaydetti.

Destici, Cumhur İttifakı'nın bir bileşeni olan BBP'nin önceliğinin Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayarak, "Cumhur İttifakı'nın hem 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem de milletvekili seçimlerini kazanması için uyumlu şekilde, var gücümüzle çalışacağız" dedi.

"BBP; kendi adı, amblemi ve adaylarıyla seçime katılacaktır"

BBP'nin önceki seçime AK Parti listelerinden girdiğini anımsatan Destici, "Önümüzdeki seçimlerle ilgili düşüncemiz, kararımız, BBP, Cumhur İttifakı ile birlikte kendi adı, amblemi ve adaylarıyla seçime katılacaktır. 'Milletvekili çıkarırmış, çıkaramazmış', biz bu tartışmaların dışındayız. BBP'nin hem üye sayısından hem teşkilat sayısından hem de sahadan büyüdüğünü, güçlendiğini görüyoruz ve inşallah kendi adı, amblemi ve adaylarıyla seçime girdiğinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere hem Cumhur İttifakı'na katkısı çok daha yüksek olacak hem de önümüzdeki seçimlerde büyük bir sıçrama gerçekleştirecek ve bugüne kadar aldığı en yüksek oyu alacak" değerlendirmesini yaptı.

"BBP, seçime AK Parti listelerinden girmeyecek mi?" sorusu üzerine Destici, "BBP, seçimde Cumhur İttifakı içinde, kendi adı, amblemi ve adayları ile yer alacak. BBP'nin kararı budur" dedi.

Millet İttifakı liderlerine sorular

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanlarından bazı sorularına cevap isteyen Destici, şöyle devam etti:

Ola ki oldular, Suriye'deki harekatları durduracak mı durdurmayacak mı? PYD/YPG'yi PKK'nın bir uzantısı olarak görüyor mu, görmüyor mu? Libya'daki askeri varlığımızı çekecek mi çekmeyecek mi? Azerbaycan ile birlikte Karabağ'ın işgalden kurtarılması için verdiğimiz mücadeleyi devam ettirecek mi ettirmeyecek mi? Biz Doğu Akdeniz'de şu anda niye AB ve ABD ile limoniyiz? Onların tezlerini değil, Türk tezlerini savunduğumuz ve sımsıkı arkasında durduğumuz için. Acaba CHP ve onun etrafındaki partiler aynı duruşu gösterecekler mi göstermeyecekler mi? BBP'nin önceliği bunlardır, terörle mücadeledir. (Kılıçdaroğlu) 'Barışı sağlayacağım' diyor, sanki savaşan iki taraf varmış gibi. Bu, 'PKK ile masaya oturacağım.' anlamına geliyor. Biz bunu geçmişte de kabul etmedik, şimdi de kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

Destici, muhalefetin, "Seçim Kanunu teklifi ile küçük partilere verilecek oyların görmezden gelineceği" yönündeki eleştirisine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Seçim Kanunu teklifi ile bir partiye avantaj, diğer partiye dezavantaj yok. Her ittifak için avantaj ya da dezavantaj var. Burada oyu alan avantajlı konuma geçiyor. Biz BBP olarak hedeflediğimiz oyu alacağımıza inanıyoruz. Dolayısıyla da böyle bir endişemiz yok. Endişesi olan varsa bu sorunuzun muhatabı da odur diye düşünüyorum. Bizim böyle bir endişemiz yok" diye konuştu.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU