Anadolu Gençlik Derneği, Cumhurbaşkanlığı protokolü tarafından asılan İsrail bayraklarını indirerek yaktı

Anadolu Gençlik Derneği'nin paylaşımında "Herkes davasına yakışanı yapar" İsrail ile örtünen çıplak kalır" ifadeleri yer aldı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bugün Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle gerçekleşecek ziyaret 19 yıl sonra ilk ziyaret olacak.

Görüşmelerde gündemin en önemli maddesi Doğu Akdeniz'deki İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması projesi olacağı ön görülüyor. Eşi Michal Herzog’un da eşlik edeceği ziyaret kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı, İstanbul'da Musevi cemaatinin üyeleriyle de bir araya gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyaret Türkiye'de bazı kesimlerin tepkisini de çekti. 

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Ankara ziyareti öncesi Cumhurbaşkanlığı protokolü tarafından asılan İsrail bayraklarını indirerek ateşe verdi.

Derneğin sosyal medya paylaşılan görüntülere "Herkes davasına yakışanı yapar" İsrail ile örtünen çıplak kalır" notu düşüldü.

Saadet Partisi: Katil Herzog'u ülkemizde görmek istemiyoruz

Saadet Partisi'nden Türkiye genelinde tüm parti teşklatlarından yapılan ortak açıklamada ise, "Terör devleti İsrail'in Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişini şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini ise reddediyoruz. Kudüs'e, Gazze'ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır" denildi.

Basın açıklamasında şu sorular yöneltildi:

  • Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur?
  • Ne oldu "one minute" çıkışınıza?
  • Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir?
  • İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa iktidarda bulunanlar mı çok değişti; bu denklemde değişen nedir; bunu bizlere, aziz milletimize ve mazlum Filistin halkına açıklayın!
  • Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu?
  • Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı?
  • Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?

Karamollaoğlu: Herzog’un elindeki Müslüman kanı elinize bir kez bulaşırsa bir daha çıkmaz

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da Herzog'un ziyareti nedeniyle iktidarı eleştirmişti.

"Herzog’un ziyaretiyle kendini daha mutlu addedecek olan bir Cumhurbaşkanımız var, maalesef" ifadelerini kullanan Karamollaoğu, "Bunu ben söylemiyorum, kendisi söylüyor. Bu ziyaretle mutlu olacakmış. Aklınızı başınıza, vicdanınızı yüreğinize devşirin. Bu ziyaret henüz gerçekleşmemişken içinde bulunduğumuz Kudüs Haftasını bir fırsat bilin, ona göre bir fikir ve vicdan muhasebesi yapın. Herzog’un elindeki Müslüman kanı elinize bir kez bulaşırsa bir daha çıkmaz bunu da iyi bilin" diye konuşmuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU