"Uzay yaratığına benziyor" davasında karar çıktı

İçişleri Bakanı Soylu'nun, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik "Uzay yaratığına benziyor" sözlerine sosyal medyada yorum yapan H.T. hakkında dava açıldı. Mahkeme, H.T.'nin beraatına karar verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (solda), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (sağda) / Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Uzay yaratığına benziyor" sözlerine yorum yapan sosyal medya kullanıcısına açılan davada karar çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

16 Nisan 2017'deki referandumdan önce, 30 Mart 2017'de Mersin'de katıldığı bir programda CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında "Uzay yaratığına benziyor" dediği konuşmanın görüntüleri Cumhuriyet gazetesinin sosyal medya hesabında video olarak yayınlandı. 

Soylu, Mersin'deki konuşmasında Kılıçdaroğlu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Ya arkadaş, bu ülkede yaşamadın mı sen? Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor. Eskiden televizyonda plastik şov vardı. Bu Kemal Kılıçdaroğlu plastik şova benziyor, plastik şova. Hangi şekle koyarsan, o şekle gelen bir adam. Bir bakıyorsun FETÖ'yle beraber, bir bakıyorsun PKK'yla beraber, bir bakıyorsun Almanya'yla beraber, bir bakıyorsun Türkiye'nin ayağına kim çelme takıyorsa onunla beraber."
 


Gazetenin haberde kullandığı başlık, "Seviye yerlerde... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na: Uzay yaratığına benziyor" şeklindeydi.

"Aynaya bakıp konuşuyor zaar" dedi, ihbar edildi

H.T., Cumhuriyet gazetesinin sosyal medya hesabında paylaştığı haberin altına, "Aynaya bakıp konuşuyor zaar" yorumunu yaptı.

H.T.'nin bu yorumu, ihbar edildi. İhbarın üzerinden yaklaşık 4,5 yıl geçti ve H.T. hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'hareket' suçlamalarıyla dava açıldı.

25 Ekim 2021'de düzenlenen iddianamede, H.T'nin 28 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 

Mahkeme: Suçun unsurları oluşmadı

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık H.T.'nin beraatına karar verildi.

Mahkeme, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan ve 28 aya kadar hapis cezası istenen H.T.'ye isnat edilen suçun unsurları oluşmadığı için beraat etmesine hükmetti. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU