Faik Öztrak: Memura yüzde 6, kendilerine yüzde 40 zam yapıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapıldığı iddiasını ve üyelerden Bülent Arınç'ın "edepsizler" ifadesini kullanmasını eleştirdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Ekonomi Masası toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Haziran enflasyonunun yüzde 15,7 oranında açıklanmasının ardından memur maaşları için yüzde 6, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için açıklanan yüzde 5’lik zam oranlarını eleştiren Öztrak şunları söyledi: 

Vatandaş biliyor, yaşadığı enflasyon yüzde 5 falan değil. Yapılması gereken ayarlama enflasyon farkını telafi etmek için yapılması gereken maaş artışı da ne yüzde 5, ne yüzde 6. 

Şimdi bu yüzde 5’in içinde çay fiyatı yok mu, şeker fiyatı yok mu, benzin fiyatı yok mu? Şöyle baktık 6 ayda bunların fiyatları ne artmış diye. Toz şeker fiyatı yüzde 0,5, kesme şeker fiyatı yüzde 2,2, çay fiyatı da bu endekslerde, yani vatandaşın maaşını belirleyen bu ilk 6 aylık dönemde, yüzde 6,8 azalmış.

Haziran sonunda şekere yüzde 16, çaya yüzde 15 zam yapıldığını hatırlatan CHP Ekonomi Masası Başkanı, TÜİK’in rakamlarına göre bu iki ürünün fiyatının azaldığını söyledi. 

Öztrak, “Bu zamları eğer ay sonuna kaydırmayıp doğru düzgün ihtiyaç duyulduğu zamanda yapmış olsalardı, bugün vatandaşın yani memurun, emeklinin maaşına yapacakları zam çok daha yüksek olacaktı” diye konuştu. 

Aralarında AK Parti kurucularından Bülent Arınç’ın da yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşlarına yüzde 40 zam yapıldığı iddiaları hakkında da konuşan Öztrak, “Kendilerine gelince yüzde 40 zam yapıyorlar” dedi. 

Maaşların 13 bin liradan 18 bin liraya çıkartıldığı yönündeki iddiaların basında ve sosyal medyada geniş yer almasının ardından 13 Haziran’da Habertürk’te katıldığı bir programda “Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?” ifadelerini kullanmıştı. 

Arınç, son YİK toplantısında maaş konusunun gündeme gelmediğini ve üyelerin maaşını belirlemede tek yetkili makamın Cumhurbaşkanlığı olduğunu söylemişti. 

“Edepsiz” sözünü vatandaşlara değil trollere sarf ettiğini söyleyen Arınç’a yanıt veren Öztrak, şöyle konuştu:

Bunun bence hiçbir geçerliliği yok. Ne zaman söyledi bunu? Bizim maaşımızı merak edenler edepsizlik yapıyor dedi. Bu memlekette bir şeyi anlayacağız arkadaşlar, vatandaş eğer vergisini ödüyorsa o vergiyle maaşı ödenenlere de hesap soracaktır. Bunun adı edepsizlik falan değildir. Sonra bunu çevireceksiniz trol yapıyor, bu yapıyor. Zaten onların partisinin içinde ne sıkıntı olsa, her şeyi trollere mal etme konusunda ciddi bir alışkanlık edindiler. Ben şunu söyleyeyim, herkes söylediğine dikkat etmeli. Hele hele bu ülkede uzun yıllar yöneticilik yapmış tecrübeli kişilerin her şeyden daha fazla sözlerine dikkat etmesi lazım. Kimsenin vatandaşa edepsiz deme hakkı yoktur.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU