Arınç: Erbakan'ın yolundan Saadet Partisi gidiyor, biz hâlâ onun sermayesinden yiyoruz

Arınç, "Önemli olan öze sadık kalmaktır, biz yüzde 100 Erbakan Hoca’nın yolundayız derseniz Saadet Partisi olarak devam ettirmelisiniz" dedi

Eski Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının ölüm yıldönümünde yayınlanan 'Mücahid Erbakan Belgeseli'nde, Eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'ın görüşleri yer aldı.

Erbakan'ın siyasette inancıyla adım adım yüksek noktalara geldiğini belirten Arınç, 94 ruhuna yönelik önemli olanın öze sadık kalmak olduğunu söyledi. 

Siyasette farklı yolların olduğunu belirten Arınç, "Yüzde 100 Erbakan Hoca'nın yolunda olduğunuzu söylerseniz siyasete Saadet Partisi olarak devam etmelisiniz"iİfadelerini kullandı.

"94'ün zekâtı bugünküleri zengin yapar"

Necmettin Erbakan'ın icraat yapmayı sevdiğini vurgulayan Arınç, Erbakan'ın "Sadece konuşmak, muhalefeti eleştirmek bizim işimiz değil. İş başına gelmeliyiz" sözlerini hatırlattı. 

Arınç, sözlerinin devamında "94 yılındaki inancın bugün zekâtını verseniz bugünküler çok zengin olur. 94'ün zekâtı bile bugün olsa o bizi zengin yapardı." cümleleriyle tamamladı. 

"Erbakan Hoca'nın sermayesinden yiyoruz"

Arınç, Erbakan döneminin farklı bir dönem olduğunu söyleyerek, "O zamanın siyasetçileri iyi atlara binip iyi diyarlara gittiler" dedi. 

O dönemin sermayesinin kullanıldığını belirten Arınç, şunları söyledi:

Erbakan Hoca'nın kuralı şu. 2 tane varsa daha ne istiyorsunuz 4 olursa oyunuz yüzde 100 artmış olur. Biriniz aday olsun öbürü ona oy versin. Bu azim bu gayretle oldu. Şimdi herkes elindekine bakıyor. Biz o zaman elimizdekine bakmıyorduk gaibe iman ediyorduk. Bugün olmayan o gün çok fazlasıyla var. Bu kimliği inşa etti Erbakan Hoca ve biz hâlâ onun sermayesinden yiyoruz Türkiye'de.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU