Soma'da yerde yatan madenciyi tekmelemişti.... Yusuf Yerkel Almanya'da görevine başladı: 6000 euro maaş alacak

Yusuf Yerkel Yerkel, 6000 Euro net maaş alacak, yan giderlerini ve masraflarını Türkiye karşılayacak

Fotoğraf: Sosyal medya

Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra, yere yatırılan eylemci madenciyi tekmeleyen, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel 28 Şubat günü Frankfurt Başkonsolosluğu'ndaki Ticaret Ataşeliği görevine başladı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; ataması 2021 yılı sonunda yapılan Yerkel, tepkiler üzerine son güne kadar göreve başlamamıştı. Eski Ticaret Ataşesi ise üç hafta önce odasını boşaltmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kartal İmam Hatip mezunu olan Yusuf Yerkel, 6000 euro net maaşla yeni işine başlarken, odasına da yerleşti. Yerkel'in tüm sosyal hakları, emeklilik primleri ve sağlık ödenekleri Türkiye tarafından karşılanacak. Yerkel'in göreve başlamasının Almanya'ya usulen bildirilip bildirilmediği bilinmiyor.

Madenciyi tekmeleme fotoğrafı dünyanın hafızasına kazanan Yerkel görevine başlarken, Almanya'daki sendikalar ve çeşitli Türk dernekleri eylemlere devam edeceğini duyurdu. Madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeledikten sonra “Ayağım incindi” diye rapor alan Yerkel'e, Frankfurt ve çevresinde iş görüşmeleri yaptırılmayacak.

Yerkel'in görevi ne?

Yeni Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel, Türkiye'ye Hessen Eyaleti'nden yapılan ticareti yönlendirecek, yatırımlara yöne verecek ve gümrük işlemlerine bakacak. Ayrıca Yerkel, Türkiye'den Almanya'nın en zengin eyaleti Hessen'e gelen Türk firmalarına yapılan ‘marka desteği ya da ihracat desteği’ ödemelerini dağıtacak.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU