Beterböcek 2 geliyor

Filmin şu an geliştirme aşamasında olduğu belirtildi

Beterböcek, 1988'de 73 milyon dolar hasılat elde etmişti (Warner Bros)

Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 1988 yapımı Beterböcek'in (Beetlejuice) devam filmi için hazırlıkların başladığı belirtildi. Michael Keaton ve Winona Ryder ikonik rollerini yeniden canlandırmak üzere kamera karşısına geçecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keaton'ın canlandırdığı Beterböcek ve Ryder'ın hayat verdiği Lydia Deetz sinema tarihinin en unutulmaz karakterleri arasında yer alıyor. 

Filmde trafik kazasında hayatlarını kaybeden bir çiftin hayaletlerinin, evlerine yerleşen aileyi Beterböcek aracılığıyla korkutup kaçırmaya çalışması anlatılıyor.

Gazeteci Jeff Sneider, Twitter'da paylaştığı gönderiyle projenin Warner Bros'a henüz sunulmadığını ancak Brad Pitt'in yapım şirketi Plan B Entertainment'ın sürece başladığını bildirdi. İddiaya göre çekimler bu yaz başlayabilir. 

 

 

Bununla birlikte orijinal filmde Adam Maitland'i canlandıran Alec Baldwin'in yeni projede yer almayacağı belirtildi. Ekim 2021'de Rust adlı filmin çekimleri sırasında kullandığı silahla görüntü yönetmenini yanlışlıkla vurduğu gerekçesiyle Baldwin hakkında soruşturma açılmıştı. 

Devam filmine dair henüz başka bir detay aktarılmadı. 

Beterböcek 2, yaklaşık 30 yıldır beklenen bir proje ve ilk olarak 1990'da Jonathan Gems, Beetlejuice Goes Hawaiian adıyla senaryoyu yazması için seçilmişti. Ancak plan 1997'de suya düşmüştü. 

Burton'la daha önce Karanlık Gölgeler'de (Dark Shadows) çalışmış senarist Seth Grahame-Smith ise Eylül 2011'de senaryoyu yazmaya başlamış ancak çalışma sonuçlanmamıştı. Warner Bros, Nisan 2019'da projenin rafa kaldırıldığını bildirmişti. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, Deadline

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU