Beterböcek'in ikonik görüntüsünü Michael Keaton yaratmış

Ünlü oyuncu, "İşe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum, hadi gidip şu işi yapalım" diye düşünmüş

Michael Keaton'ın unutulmaz bir performans sergilediği Beterböcek 1989'da En İyi Makyaj Akademi Ödülünü kazanmıştı (Warner Bros)

Michael Keaton, Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı Beterböcek'te (Beetlejuice) filme ismini veren karakterinin görünüşünü kendisinin oluşturduğunu söyledi. 

The Hollywood Reporter'ın 5 Eylül'de 70'ine basan usta oyuncunun doğum gününü kutlamak amacıyla paylaştığı 2014 tarihli röportajda Keaton filmde oynamayı kabul etmeden önce Burton'ın kendisini ikna etmek için üç kez görüştüklerini aktarıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönem filmin konusuna dair kafasının karışık olduğunu ifade eden Keaton, “Ne hakkında konuştuğuna dair hiçbir fikrim yoktu ama ondan hoşlanmıştım” ifadelerini kullanıyor. 

Ünlü oyuncu karakterine yönelik denemeler yaparken kostüm departmanını arayıp bir dizi kıyafeti bir araya getirmesini istemiş ve karakterini böylece ikonik görünümüne kavuşturmuş. 

Keaton röportajda şunları söylüyor:

'Bana bir iki gün ver' dedim ve stüdyodaki kostüm bölümünü aradım. Onlara, 'Bana rastgele farklı zaman dilimlerinden kıyafetler gönderin' dedim. Dişlere ve yürüyüş biçimine dair bir fikrim vardı, orada olduğunu biliyordum ve arayıp, 'Bir fikrim var, işe yarayıp yaramayacağından emin değilim, hadi gidip şu işi yapalım' dedim. En muhteşem kısmı şuydu: Bunların hiçbirini görmemişti. Konuştuk. 'Saçlarımın, parmağımı elektrik prizine sokmuşum gibi görünmesini isyorum' dedim. Ve gardıroptaki harika Ve Neill'e, 'Küf istiyorum çünkü Tim onun kayalıkların altında yaşadığını söyledi' dedi. Sonra işe geldim, sahneye çıktım ve 'Ya hedeften çok uzak ya da seçeceği şey bu' dedim.

Filmde trafik kazasında hayatlarını kaybeden bir çiftin hayaletlerinin, evlerine yerleşen aileyi Beterböcek aracılığıyla korkutup kaçırmaya çalışması anlatılıyor. 

Beterböcek hem Keaton'ın hem de Burton'ın en sevilen karakterleri arasında yer alıyor. 1988'de vizyona giren film sinema tarihinin unutulmazları arasında. 

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU