Londra Belediye Başkanı Khan'dan Putin'in ahbaplarının evlerine el koyma çağrısı

Toplam değeri 1 milyar sterlini geçen mülkler şehrin "Londragrad" unvanını sona erdirmek adına hedef alınabilir

(Reuters)

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, başkentte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ahbaplarına ait evlere el konması çağrısında bulundu.

Khan, Ukrayna'nın istila edilmesine yönelik yaptırımların çarpıcı bir uzantısı olarak değerlendirilebilecek hamlenin, toplam değeri 1,1 milyar sterlin (yaklaşık 20 milyar TL) olan 100 lüks mülkü kapsayabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı hamlenin yurtdışından alıcılara getirilecek yeni bir vergiyle desteklenmesi gerektiğini, böylece uygun fiyatlı konutlar için yılda 370 milyon sterlin (yaklaşık 7 milyar TL) toplanabileceğini ve Londra'nın uluslararası oligarklar için bir oyun alanı olarak kullanılmasının durdurabileceğini söyledi.

Bakanlar çok fazla uzun süredir başkentimizdeki evlerin oligarkların paralarını koyduğu güvenli bir liman olarak kullanılmasına göz yumuyor, bu hem uluslararası itibarımızı hem de yerel konut piyasamızı olumsuz etkiliyor.

Şimdi harekete geçme zamanı.

Londra her zaman yabancı yatırımlara ve dünyanın dört bir yanından şehrimizi evi olarak seçen milyonlarca kişiye açık olacak.

Fakat yurtdışındaki alıcılardan daha fazla katkıda ısrarcı olmak için proaktif önlemler almalı, açıklığımızı istismar etmek isteyenlere baskı yapmalı ve parayı Londralılar için sosyal ve diğer düşük maliyetli konutlara yatırım yapmaya harcamalıyız.

Yolsuzlukla mücadele baskı grubu Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Londra'da toplam 1,1 milyar sterlin (yaklaşık 20 milyar TL) değerindeki mülkün yolsuzlukla suçlanan veya Kremlin'le bağlantılı Ruslara ait olduğunu tahmin ediyor.

Birleşik Krallık'ın gevşek mülkiyet düzenlemeleri, Londra'nın varlıklarını gizlemek isteyen yabancı milyoner ve milyarderleri bir mıknatıs gibi çekmesine neden oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin önerdiği Ekonomik Suçlar Yasa Tasarısı, yabancı plütokratların Londra'yı haksız kazançları aklamak için kullanmasına karşı önlemler içeriyor. Boris Johnson yavaş davranmakla eleştirildikten sonra, perşembe günü yaptığı açıklamada tasarının farklı bölümlerinin Paskalya Bayramı'na kadar parlamenterlerin önüne getirileceğini duyurdu.

Şirketlerin ve mülklerin yasal ve yararlanma hakkı sahipliğindeki şeffaflık eksikliğinin, vergi kaçırma ve kara para aklama suçlarının yanı sıra herhangi bir olası yaptırım modeline tabi olacak kişilerin varlıklarını gizlemesine yardımcı olabildiğinden korkuluyor.

Khan, yabancıların Birleşik Krallık'ta edindiği mülklerin kaydının tutulması için çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı, yurtdışından alıcılar üzerindeki sermaye kazancı vergisinin yüzde 28'den yüzde 40'a çıkarılması gerektiğini, bunun yanı sıra belediye vergisinde "boş konutlar priminin artırılması ve emlak yatırımı yapan yurtdışındaki şirketler tarafından ödenen, şirketlere ait görünen konutlar üzerindeki yıllık vergide bir artış" gerektiğini söyledi.

Belediye, bu tedbirlerin her yıl 2 bin 500 yeni sosyal ve gerçekten uygun fiyatlı konut inşa etmek için 370 milyon sterlin toplayabileceğine inanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU