Babacan: Erdoğan büyük arabuluculuk yapacaktı, Afrika'da geziyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Partili basına bakacak olursanız, Putin Türkiye’ye geliyordu değil mi? Erdoğan büyük arabulucuk yapacaktı. Hani ne oldu? Arabulucu nerede?" diye konuştu

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Babacan, Rusya-Ukrayna krizinin ürkiye’yi olumsuz etkilememesi için acil önlem paketi hazırlanması gerektiğini belirterek, "Sorunların mutlaka barışçıl çözümlerle sonuçlanmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Arabulucu nerede?"

Türkiye’nin krizden etkilenmemesi için acil bir önlem paketi hazırlaması gerektiğini kaydeden Babacan şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan hemen yanı başında böyle bir güvenlik krizi varken programına hala devam etti. Pek çok ülke bir şeyler yapmanın peşinde. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı ise görüşmelerine devam ediyor.

Partili basına bakacak olursanız, Putin Türkiye’ye geliyordu değil mi? Erdoğan büyük arabulucuk yapacaktı. Hani ne oldu? Arabulucu nerede? Arabulucu Afrika’da geziyor.

Rusya Federasyonu, uluslararası hukuku tanımayarak, tüm dünyanın büyük bir krize sürüklenmesine sebep oluyor. DEVA Partisi olarak pozisyonumuz çok net. Ukrayna’nın uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarının kesinlikle korunması gerektiğini söylüyoruz.

"Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek’ten oluşan troykanın adı Kriz İttifakı'dır"

Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de eleştiri okalrını yönelten Babacan, "Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ve Sayın Perinçek’ten oluşan troykanın bugün kurduğu ittifakın doğru adı Cumhur İttifakı değil, tam bir 'Kriz İttifakı'dır. Demokrasi yaklaşımımızın temelinde vatandaşın iradesi var. Kitabımızda, sandıktan beğenmediğimiz sonuçlar çıkınca mızıkçılık yapmak yok. Tam demokrasilerin; yetki ve sorumluluğun paylaşıldığı, hukukun üstünlüğünün temel alındığı rejimler olduğunu biliriz" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU