Erkan Baş'tan AK Partili Akbaşoğlu'na: Halkı kandırmak için harcadığınız çabayı kendinizi geliştirmek için harcayın

"Memleketi nasıl bir zihniyetin yönettiğini gösterdi"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ukrayna'da gerilimin tırmanmasına ilişkin, "Bizim tarafımız halkların kardeşliğidir, bizim tarafımız barıştır. Bizim tarafımız açık ve net bir biçimde emperyalizme karşı mücadele tarafıdır" derken; Suriye örneğini vererek, "İktidarın çıkarları uğruna yeni maceralara sürüklenmesine izin vermeyeceğimizi de vurgulamak istiyoruz" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin İstanbul İl Örgütü Binasında yaptığı açıklama ile gündemi değerlendirdi.

"Bizim tarafımız halkların kardeşliğidir"

Konuşmasına, "Orta ve Doğu Avrupa'yı bir cephaneliğe çeviren emperyalist bir suç örgütü olarak değerlendirdiğimiz NATO'yu, Ukrayna'dan elini çekmeye çağırıyoruz" diyerek başlayan Erkan Baş, Rusya'nın bölgede çatışmayı tırmandıran yaklaşımlardan uzak durması konusunda uyarılarda bulunduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye İşçi Partisi açısından bu ve benzeri gerilimlerde ilkesel yaklaşımlar esastır. Biz bütün sözlerimize “İşgal politikalarına ve savaşa hayır” diyerek başlıyoruz. Tüm emperyalist askeri paktlara karşı tutum almaya çağırıyoruz. Değerli yurttaşlar, NATO bir terör örgütüdür. NATO'nun varlığı dünya barışına, dünya halklarına dönük bir tehlikedir ve bugün bu kendisini çok daha açık biçimde göstermektedir. Yıllardır savaşlarla anılan bir bölgede yaşayan bizler bu savaşların akan kanın hiçbir zaman halklarımızın geleceği açısından olumlu bir sonuç vermediğini biliyoruz. Savaşın bedelini her hal ve şartta bu coğrafyada yaşayan halklar ödemektedir. Bu nedenle TİP olarak gerilimin tırmandığı artık savaş ortamına geçilen bu evrede tarafımızı açıkça ifade etmek istiyoruz; bizim tarafımız halkların kardeşliğidir, bizim tarafımız barıştır. Bizim tarafımız açık ve net bir biçimde emperyalizme karşı mücadele tarafıdır ve özellikle bütün derdi iktidar koltuğunu korumak olan bir iktidar tarafından yönetilen bir ülkenin yurttaşları olarak da Saray Rejimi'ne Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı mücadelenin yükseltilmesinin ne kadar yaşamsal olduğunu bir kez daha deneyimlediğimiz bir süreçten geçtiğimizi hatırlatmak istiyoruz

"Yalanlar çaresiz kalıyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'nun Fransa'da 150 euroya yapılan alışverişin yüzde 7'lere varan enflasyon sebebiyle artık 750 euroya yapıldığını söylediğini hatırlatan Erkan Baş, "Normalde bu cümleyi duysanız bir stand-up gösterisi bir Zaytung haberi falan olarak değerlendirebilirsiniz ama dediğim gibi şu an Türkiye'yi yöneten partinin grup başkanvekili canlı yayında, televizyonlarda milyonlarca insanın yüzüne bakarak bunları söylüyor. Normal bir ülkede rezil olması gerekir. Ama rezil olmayı da beceremiyorlar bir de üstüne çıkıp açıklama yapıyorlar" dedi.

"Memleketi nasıl bir zihniyetin yönettiğini izlemiş olduk"

Akbaşoğlu'nun "Lafzımız ile kastımız arasında oluşan fark" diyerek savunma yaptığını ifade eden TİP Genel Başkanı, şöyle konuştu:

Bu zatı muhterem, 'Ben düşündüğümü söylemeyi beceremiyorum. Bir kastım var ama bunu dile çeviremiyorum. Düşündüğümü söylemeyi beceremiyorum' diyor. Aslında sorun sadece onda değil, artık yalanlar gerçeği örtmeye yetmiyor. Yalanlar çaresiz kalıyor Türkiye'nin geldiği nokta itibarıyla

Erkan Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama madem öğrenmeye hevesli, birkaç şey söyleyelim. Bir kere söylediği her şey yanlış. Örneğin matematik bilmiyor, çünkü 150 euro 7 kat artarsa 750 euro etmez. İkincisi ekonomi bilmiyor, enflasyondaki yüzde 7 artış 7 kat artış anlamına gelmez. Üçüncüsü dış politika bilmiyor, Fransa Ulusal İstatistik Çalışmaları Enstitüsü var, bizdeki TÜİK'in muadili. Onun açıkladığı 2,9 enflasyon rakamı. Üstelik gıda da yüzde 1,5 açıklamış. Artık daha neler bilmiyor onları sıralamaya bizim vaktimiz yetmez ama biz Türkiye'yi bu zihniyetin yönetemeyeceğini biliyoruz. Bunu bir kez daha burada ifade etmek gerekiyor. Yani halkı kandırmak için harcadıkları çabayı kendilerini geliştirmek için harcasalar en azından kendilerine faydaları olur. Memlekete bir faydaları olmayacağı kesin, en azından kendilerine bir faydaları olur. Çok faydalı olmuştur bu tablonun ortaya çıkması. Memleketi nasıl bir zihniyetin yönettiğini canlı yayında hep birlikte izlemiş olduk, kendisine teşekkür ediyoruz bu bilgilendirmesi için

"Gezi Davası, hukukun ne hale geldiğini gösterdi"

Gezi davasında Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildiğini belirten Erkan Baş, "Gerçekten hukukun ne hale geldiği, nasıl ayaklar altına alındığının en ilginç örneklerinden bir tanesi olmayı sürdürüyor Gezi Direnişi. Biz Gezi Direnişi'nin Türkiye'de milyonlarca yurttaşın zorba baskıcı bir iktidara karşı hep birlikte gerçekleştirdiği tarihin en onurlu isyan hareketlerinden bir tanesi. En onurlu karşı duruşlarından bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkenin geleceğinin kuruluşunda Gezi'nin izleri mutlaka kendisini hissettirecektir. Bu yaklaşımımızla Gezi davasını takip etmeye oradaki hukuksuzlukları teşhir etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU