The Walking Dead'in Negan'ı Maggie'yi neden yalnız bıraktığını açıkladı

Zombi dizisinin yeni bölümü 20 Şubat'ta yayımlandı

Maggie (solda), 11. sezonun No Other Way adlı bölümünde Negan (sağda) gibi vahşi bir karaktere dönüştü (AMC)

*UYARI: Spoiler içerir*

Televizyon tarihinin en başarılı dizileri arasında yer alan The Walking Dead'in 11. sezonunun 2. kısmı pazar yayımlanmaya başladı ve hayranları şaşırtan birçok gelişmeyi ekranlara getirdi.

Maggie soğuk kanlı biçimde düşmanlarından intikam alırken Negan, onun öfkesinin asla geçmeyeceğini fark ederek uzaklaşmaya karar verdi. Negan'ı canlandıran Jeffrey Dean Morgan, karakterinin bu kararını Comicbook'a şöyle değerlendirdi:

Sanırım Maggie'nin kendisine dair fikrini değiştiremeyeceğini fark etti. Bence Negan her zaman duygularını kontrol altında tuttuğu için kendisiyle gurur duydu. Yaptığı korkunç şeylere rağmen her zaman bir tür kontrole sahipti ve Maggie'nin böyle bir kontrole sahip olduğunu düşünmüyor. Maggie tahmin etmesi çok zor biri.

Morgan, Negan'ın bu kararı Maggie'ye yardım etmek için aldığını da dile getirdi. 

11. sezonun ilk bölümünde Negan, Maggie'nin öldürmek ve eşi Glenn'in intikamını almak için kendisini metro tünellerine çektiğini düşünmüştü. Bu nedenle ona yardım etmeyi reddetmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Maggie hayatta kalmayı başarmış ve iki düşman, Meridian'ı geri almak ve açlıktan ölmek üzere olan ortak evleri Alexandria'yı kurtarmak için Orakçılar'a savaş açarken gergin bir ateşkes yapmıştı. 

Kan davasına rağmen Maggie ve Negan birlikte hareket edecekti. Ancak Negan tek bir şartla Maggie'ye yardım edeceğini söylemişti. Ondan barışacaklarına dair söz istemişti. 

Negan, "Bunu senin için yapıyorum ve ödeştik. Tetikte olmaya devam etmem gerekmiyor" demişti. 

Fakan Maggie, Elijah'ya verdiği sözü tutmaya karar verdiğinde Negan, Maggie'nin Leah'nın ekibini acımasızca infaz etmesini izlemek zorunda kalmıştı. 

Negan, Maggie'ye şöyle demişti:

Hep yatığın şeyi yapacaktın Maggie. Sıra bana geldiğinde söz ver ya da verme aynı kararı alman sadece zaman meselesi. Sana bunu yapma şansı vermeyeceğim.

Negan böylece kendi yolunu çizme kararı almıştı. 

Negan ve Maggie arasındaki husument dizinin 7. sezonuna uzanıyor. Negan, Maggie'nin eşi Glenn'i vahşi biçimde öldürdüğünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesinleşmişti. Glenn'in öldüğü sahne, The Walking Dead'in en vahşi bölümleri arasında yer alıyor. 

Dizinin New Haunts adlı yeni bölümüyse 27 Şubat'ta AMC'de yayımlanacak. 

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Comicbook

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU