Kılıçdaroğlu: Biz zaten HDP'yi yok sayamayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "HDP zaten ayrı bir ittifak kuruyor. Bütün siyasi partilere saygımız var. Biz zaten onları yok sayamayız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtladı. 

6 muhalefet partisi liderinin Ankara'daki toplantısında HDP’nin yer almaması eleştirilerini değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

HDP'nin demokrasi konusunda özel bir vurgusu var. 'Bizi yok sayamazsınız' diyorlar. Biz zaten onları yok sayamayız. Siyasi partilere saygımız var. Masanın o akşamın toplanmasının nedeni altyapısı üzerinde çalışılmış metne son şekle vermekti" diyen Kılıçdaroğlu, "Elbette ki masada ekonomi de konuşuldu dış politika da konuşuldu. Bütün bunlar zaten doğal. Siyasi liderler bir araya gelip anılarını anlatmaz.

Demokrasi adına ortak noktada buluşabildiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu masa umut masasıdır. Aslında belki bugün bu sıcak ortamda Ahlatlıbel'deki zirvenin önemi anlaşılamayabilir, ancak tarih bunu yazacaktır" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yağtığı konuşmada toplantıyı "6 liderin toplandığı masa dikdörtgen olsaydı dört ayağı olurdu, kare olsa dört ayağı olurdu ama yuvarlak masa. Ayak bir, o da gizli ayak, HDP" ifadeleriyle eleştirmesine de yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları ifade etti:

Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara "Yanlıştır" diyemiyorlar. Bu taleplere "Biz kulak tıkadık" diyemiyorlar. Var talepler, duyuyorlar ama şimdi eleştirecekler… Ne diyecekler? ‘Masanın ayağı, masanın örtüsü, masanın üzerindeki cam bardak…’ Ya Allah aşkına bunlarda akıl var mı?

"Erdoğan bir kişi, bugün var yarın yok"

Türkiye'ye yeni bir yol haritası çizdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Yargı tamamen bağımsız olacak. Erdoğan'ın avukatları yargının üzerine adeta çullanmışlar. Yargı bağımsız olacak, yürütme organı gerçek anlamda bağımsız olacak. Olay Erdoğan olayı değil, olay Türkiye olayı. Biz Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazın içinden çıkarmayı istiyoruz. Erdoğan bir kişi, bugün var yarın yok; ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bakidir" ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ta fişlendim, karşımda Erdoğan'ın avukatları vardı"

28 Şubat döneminde fişlendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Dava açtım, karşımda Erdoğan'ın avukatları vardı" dedi.

CHP lideri, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatının 28 Şubat'ta açıklanacak olmasına ilişkin "Bu ülkede 28 Şubat mağdurları var, bunun için helalleşme diyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Indepedent Türkçe, KRT

DAHA FAZLA HABER OKU