Joe Biden bir Cumhuriyetçinin kapısının önüne köpek ölüsü koyduğunu açıkladı

ABD Başkanı esprili şekilde "O zamandan bu yana çok daha iyi biri oldum" diyor

(AFP)

ABD Başkanı Joe Biden 1970'lerde county (sözcük anlamı kontluk; ABD ve Birleşik Krallık'ta yer alan, Türkiye’de karşılığı olmayan idari birim -çn.) meclisi üyesiyken, ülke genelinden county seviyesindeki yönetimlerin temsilcilerinin katıldığı bir etkinlikte yaşadığı komik bir anı paylaştı.

Salı akşamı Washington'daki Ulusal Countyler Birliği 2022 Yasama Konferansı'nda konuşan Başkan, 20'li yaşların sonlarında veya 30'ların başlarında New Castle County Meclisi üyesiyken, seçim bölgesindeki "çok varlıklı bir mahalleden" bir kadının ön bahçe çimlerinde ölmüş bir evcil hayvanla başa çıkmak için kendisini aradığında neler yaşandığını anlattı.

Beyaz Saray'ın konuşma dökümüne göre Başkan, "Orta-sınıf bölgesiyle işçi-sınıfı bölgesi arası bir bölgeyi temsil ediyordum ama çok varlıklı bir mahalle de vardı" dedi.

Bir gece telefonla arandım, kadın bana (politik açıdan benimle aynı fikirde olmadığı kesindi) 'Bahçemdeki çimlerde ölü bir köpek var' dedi.

Biden, sorunu sabah çözmek için kadını ikna edemeyince, çok alışılmadık bir şekilde de olsa, kadının evine gidip bizzat ilgilenmek zorunda kaldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, "Yani, oraya gittim...Köpeği kaldırdım. Kadın, 'Ön bahçemden çıkarılmasını istiyorum" dedi" diye hatırlıyor.

Başkan, "Köpeği kapısının önüne koydum" diye devam edince, toplantıdaki county yöneticileri gülmüş.

Bu anekdot, Biden'ın yıllar boyunca destekçilerine ve dostane dinleyicilere cana yakın yaklaşım tarzının bir diğer örneğiydi. Söz konusu konuşma tarzı bazen, Biden'ın muhabirleri ve etrafındaki politikacıları başlarını kaşımaya sevk eden konu dışı hikayelere saparak başını belaya sokmasına yol açıyor.

Başkan'ın iletişim personelinin muhtemelen bahsetmemiş olmasını dilediği konuları gündeme getirme eğiliminin artık meşhur olmuş bir örneği, Biden'ın "Corn Pop" adlı yerel bir gangsterle havuzda hesaplaştığını anlattığı 2017 konuşmasıydı.

Biden, 2020 başkanlık adaylığı öncesinde bir noktada söz konusu eğilimini bir zayıflık olarak kabul etmiş ama bunu Donald Trump'ın sıklıkla yalanlar ve komplo teorileri yaymasıyla kıyaslamıştı.

Biden 2018'de "Ben bir gaf makinesiyim" demişti.

Ama Tanrım, gerçeği söyleyemeyen bir adama kıyasla bu ne harika bir şey.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU