Kanada'daki "özgürlük konvoyu"nun köprü ablukası 300 milyon dolara mal oldu

Ekonomik araştırma grubunun CEO'su bu sınırın tüm dünyadaki "en önemli sınır olabileceğini" söyledi

(Reuters)

Kanada'nın en büyük otomobil üreticileri ve çalışanlarının geçen hafta sınırın kapatılmasıyla ettiği zararın 300 milyon doları aştığı bildiriliyor.

Anderson Economic Group'un tamamladığı ve pazartesi günü yayımladığı araştırmanın sonucuna dayanan tahmin, araba üreticilerinin de çalışanlarının da yaklaşık 150'şer milyon dolar kaybettiğini gösteriyor.

Ford ve Toyota gibi şirketleri üretimi durdurmak zorunda bırakan protestolar sonucunda en çok kaybedenin sınırın ABD tarafındaki Michigan'da bulunan otomobil işçileri olduğu söyleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Michigan eyaletindeki Detroit ile Kanada'nın Ontario eyaletindeki Windsor şehirlerini birbirine bağlayan Ambassador Köprüsü'ndeki geçişin ablukaya alınmasıyla hem çalışanların hem de malzemelerin geçişi kesintiye uğramıştı.

Anderson Economic Group'un patronu ve CEO'su Patrick Anderson salı günü yaptığı açıklamada, "Michigan ve Kanada arasında Detroit şehri boyunca uzanan sınır, dünyadaki herhangi iki ülke arasında ticaret hacminin en önemli olduğu sınır olabilir," dedi.

The Detroit Free Press'e konuşan Anderson şunları söyledi:

The Detroit Free Press'e konuşan Anderson şunları söyledi: "Son yarım yüzyıldır otomobil endüstrisi bu sınırı geçici bir engel olarak gördü. Montaj fabrikalarında çalışan muazzam sayıdaki işçi ve tedarikçinin hem ABD'de hem Kanada'da verimli bir şekilde bir arada çalışabilmesi için bu engelin hızla aşılması gerekiyordu.

"Özgürlük konvoyu" olarak anılan protestocular yaklaşık bir hafta boyunca geçidi kapalı tutmayı başarmış, sonrasında pazar günü polisin tutuklamalar yapmasıyla yol açılmıştı. Yaklaşık üç haftadır Ottawa sokaklarını da ablukaya alan protestocular, Kanada'nın sınırlar arasında çalışan kamyoncular için aşıyı zorunlu kılmasına karşı çıkıyor.

Kanada ve ABD eyaletleri süregelen sağlık krizi sonucunda getirilen kısıtlamaları kaldırmaya başlasa da gösteriler o zamandan beri tüm Kovid kısıtlamalarına karşı daha geniş çaplı protestolara dönüştü.

Ambassador Köprüsü'nden yapılan geçişler tüm ABD-Kanada ticaretinin yaklaşık yüzde 25'ini oluşturuyor. Sınırdan geçişlerin engellenmesi, Beyaz Saray'ın da protesto ve ticari gecikmelerden kaynaklanan "geniş çaplı zarar" konusunda uyarılarda bulunmasına neden olmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU