Babacan'dan kırmızı etteki "KDV düzeltmesine" tepki: Koskoca ülkeyi "sehven" yönetiyorlar

Babacan, "Gıda üreticilerinin girdilerinin çoğu yüzde 18 KDV oranına tabi. Girdileri tedarik ederken ödedikleri yüzde 18 KDV’yi, ürünlerini satarken aldıkları yüzde 1 KDV ile karşılamaları mümkün değil" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Ülkedeki enflasyon sorununa değinen Babacan, iktidara geldikleri takdirde en geç ikinci yılında enflasyonun tek haneli rakamlara yeniden ineceğini söyledi.

Gıda fiyatlarındaki KDV indirimine ilişkin de konuşan Babacan, kırmızı etin KDV oranının önce yüzde 18'e çıkarılmasına sonradan düşürülmesini eleştirdi.

Babacan şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Kararıyla kırmızı etin KDV’si yüzde 18’e çıkarıldı. Tepkiler yükselince ‘düzeltme’ geldi. ‘Sehven’ olmuş. ‘Sehven’in sözlük anlamı: ‘Dalgınlık veya unutkanlık sonucu oluşan yanlışlıkla.’ CB Hükûmet Sisteminin özeti: Koskoca ülkeyi sehven yönetiyorlar. Gıda üreticilerinin girdilerinin çoğu yüzde 18 KDV oranına tabi. Girdileri tedarik ederken ödedikleri yüzde 18 KDV’yi, ürünlerini satarken aldıkları yüzde 1 KDV ile karşılamaları mümkün değil. Önce üreticinin girdilerindeki KDV’yi düşürün, sonra satış fiyatındaki KDV’yi düşürün.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siz güveni sağlayamazsanız vatandaşlarımız getirip kaynaklarını teslim etmez"

Hükümetin, yastık altındaki altınları piyasaya kazandırmak için açıkladığı sisteme tepki gösteren Babacan, Vatandaşlarımızdan altın topluyorlar. 1.500 noktadan altın toplayacaklarmış. Sebebi ne? ‘Getirin sisteme girsin. Siz önce güveni kazanın. Siz güveni sağlayamazsanız vatandaşlarımız getirip kaynaklarını gösterdiğiniz noktalara teslim etmez. Ülkede savaş mı var?" dedi.

"Türkiye’nin Avrupa standartlarına yükselmesi hedefi Bahçeli’yi rahatsız etmiş"

Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştiren Babacan şunları kaydetti:

Türkiye’nin Avrupa standartlarına yükselmesi hedefi Bahçeli’yi rahatsız etmiş. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normlarını bilmediği için ‘Bahsedilen bu normlar nelerden ibarettir?’ diye sormuş. Google’a yazıp öğreneceği şeyleri grup toplantısında ülkeye soruyor. İşte görüyorsunuz. Bizim gibi tam demokratların ülkemizi taşımak istediği noktada, Bahçeli’nin zihniyetine yer yok. Sayın Bahçeli Anayasa Mahkemesi’ni kapatmak isteyedursun; tam demokratların arzusu, Türkiye’nin gerçek bir anayasal demokrasiye kavuşmasıdır. Avrupa normları; milletimizin sıkıntı çekmeden, gönül rahatlığıyla sofrasını kurmasıdır. Bahçeli bu ülkeyi aşağı çekmek için paçamıza asıladursun, bu ülkenin kanatlanmasına asla engel olamayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU