Bahçeli: EPDK, tarife düzenlemesini yeniden ele almalı

"Kamuya elektrik dağıtımının devlet eliyle yapılması vergi yükünün azaltılması sorunları hafifletecektir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) tarifleri yeniden ele alması gerektiğini söyledi. MHP lideri, özel dağıtım şirketlerini eleştirirken "2036 yılında kamuya dönecek olan dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına müsaade edilmemelidir" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, temel gıdada uygulanan KDV indirimin vatandaşlara nefes aldıracağı görüşünü dile getirirken "Sorumluluk sırası ekonomik aktörlerde. Etiketleri düzenlemeyenlere ağır cezalar uygulanmalı" diyerek sektöre seslendi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Denetim yetkisi TEDAŞ'a verilmeli"

Enerji fiyatlarındaki fahiş zamlara değinen Bahçeli, şu önerilerini dile getirdi:

Son günlerde elektrik faturalarındaki yüksek tutarlar vatandaşlarımızı rahatsız etmiş, sanayi tesislerimiz de bu rahatsızlığa ortak olmuştur. Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifeleri ise EPDK tarafından belirlenmektedir. Bu kurum düzenlemeyi yeni baştan ele almalıdır.

Özel dağıtım şirketleri karlılıklarını artırabilmek için kestirme yollara tevessül etmektedir. Yetersiz ve niteliksiz personel çalıştırılması, bakım işlemlerinin yapılmaması gözümüze çarpan bazı aksaklıklardır. Isparta'da yaşanan kesintilerinin sebebi burada aranmalıdır. Bize göre denetim yetkisi TEDAŞ'a verilmelidir. 2036 yılında kamuya dönecek olan dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına müsaade edilmemelidir. Kamuya elektrik dağıtımının devlet eliyle, vergi yükünün azaltılması sorunları hafifletecektir. Elektrik üretimi ve dağıtımı milli bir konudur. İnsanlarımızı elektrik faturalarının ablukasından çekip çıkarmak ortak mükellefiyettir.

Bahçeli, faturasını ödemeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Elektriği derhal kesilmelidir" ifadesini kullandı.

FLoC9TdWYAAWkel.jpg
Bahçeli'nin 6 muhalefet partisi liderini eleştirirken gösterdiği karikatür. (Fotoğraf: Twitter / MHP)


6 liderin buluşmasına tepki

6 muhalefet partisinin gerçekleştirdiği güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş gündemli toplantıyı eleştiren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Yatıyor güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar, kalıyor diyorlar. Hedefleri, politikaları yok, cumhurbaşkanı adayları yok. Zorlaya zorlaya 12 Şubat akşamında 6+1 formatında buluştular. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçme amacından başka hedefi olmayanların bir dağılma içinde oldukları belli olmuştur. Zillet ittifakı havlu atmıştır. 5,5 saatlik görüşmenin ardından yapılan açıklamada yeni hiçbir şey yoktur.

Mezkûr açıklamada çok daha vahim savrulmalar vardır ve altı parti bölücülüğün elebaşı HDP’nin dayatmalarını metnin için kurnazca serpiştirerek benimsediklerini ispat etmişlerdir. Avrupa Konseyi’nin ve Avrupa Birliği’nin normlarına bağlı kalacaklarmış. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu nasıl bir köksüzlüktür? Bu nasıl bir gayri milliliktir? Ey zillet ittifakı, bu kadar mı yabancılaştınız? Bu kadar mı yozlaştınız? Bu kadar mı başkalaştınız? Bahsedilen bu normlar nelerden ibarettir? Açıklasınlar da öğrenelim. Avrupa Konseyi’nin terörist Demirtaş ile Sorosçu Osman Kavala hakkındaki melanet görüşlerine bağlı kalacaklar mı? Türkiye aleyhtarı hasmane tutumuna destek olacaklar mı? Bu soruların cevaplanması maşeri vicdana göre hayat memat konusudur. Cumhur İttifakı için genel geçer bir norm vardır, o da Türk milletinin hakimiyet ve hükümranlık normlarıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU