Buldan: Bizi yok sayanları zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "O 6 siyasi partinin birini ayırın, diğerlerinin oy toplamı HDP’nin yarısı bile etmez.  Bunun için hiç oralı olmamıza gerek yok" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin İzmir 4'üncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede değerlendirmelerde bulunan Buldan, "İnsanları evlerine hapsetmeye çalışan, insanların alın terini, emeğini sömüren, işçinin, emekçinin, üreticinin emeğini yok sayan bir iktidar var karşımızda. Bunların karşısında onları yenebilecek güçlü bir muhalefete de ihtiyaç var" diye konuştu.

"Yolumuz 3'üncü yoldur"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün, 6 muhalefet partisinin genel başkanları ninbir araya geldiği toplantıyı hatırlatan Buldan şunları söyledi:

Bu toplantıdan sonra sosyal medyada kıyamet koptu. Niye bu 6’lının içinde HDP yok diye soranlar oldu. Sevgili halkımız sizi tanımayanları biz hiç tanımıyoruz, bu da böyle bilinsin. Bizi yok sayanları zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz. O 6 siyasi partinin birini ayırın, diğerlerinin oy toplamı HDP’nin yarısı bile etmez.  Bunun için hiç oralı olmamıza gerek yok. Bunun için biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz 3'üncü yoldur.

'3'üncü yola bir gün herkesin muhtaç olacağını kaydeden Buldan, "Bir gün herkes bizimle görüşmek için yanımıza gelecek, randevu isteyecek" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

 Biz öyle kolay lokma değiliz. Biz sevgili Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi 'demirden leblebiyiz, ağzınıza alırsanız dişleriniz kırılır.' Elbette ki biz demokratik bir muhalefeti, bir mücadele ortaklığını büyütmeye kararlıyız. Bu kararlığımız, cesaretimiz, irademiz her daim olacaktır. Demokrasi ittifakı dediğimiz bu yol mücadele ortaklığıdır. Bu güç birliği hem tarihsel hem de toplumsal bir ihtiyaçtır. Bu umudu yeniden inşa ediyoruz. Hepimize hayırlı olsun.  

Liderler toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmaları kapsamında gerçekleşen "ilk liderler toplantısı" için dün bir araya gelmişti.
 
Toplantının arından yapılan açıklamada yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyu ile 28 Şubat tarihinde paylaşılacağı duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU