Hayvanat bahçesi, maymunları çiftleşme havasına sokmak için R&B yıldızı Marvin Gaye'in parçalarını kullanıyor

"Dişi maymunların, aşkta şansı yaver gitmeyen erkek maymunlara daha ilgili davranmasını sağlamak için yaratıcı bir yöntem"

Berberi Şebeği Farkındalık ve Koruma organizasyonuna göre yaban hayatında 8 bin ila 10 bin Berberi şebeği yaşıyor (Trentham Maymun Ormanı)

Birleşik Krallık'taki bir hayvanat bahçesi, dişi maymunların erkeklere ilgi duyması için ünlü R&B sanatçısı Marvin Gaye'in şarkılarını kullanıyor.

David Largie, Stafford bölgesindeki Trentham Maymun Ormanı'nda Marvin Gaye kılığında çıkarak maymunlar için şarkılar söylüyor.

Largie, R&B sanatçısının "Sexual Healing" ve "Let's Get It On" gibi hit parçalarını seslendirerek hayvanat bahçesindeki Berberi şebeklerini çiftleşmek için havaya sokmaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trentham Maymun Ormanı'nın Direktörü Matt Lovatt, sıradışı projeye dair "Dişi maymunları, aşkta şansı yaver gitmeyen erkek maymunlara biraz daha ilgili davranmaya teşvik etmek için yaratıcı bir yöntem olacağını düşündük" dedi. 

Hayvanat bahçesinin yöneticisi, "Çiftleşme döneminde dişiler, aynı anda birkaç erkekle birlikte oluyor, dolayısıyla tüylü sakinlerimizin babasının kim olduğu hiç bilinmiyor. Her doğum tür için kritik öneme sahip çünkü Berberi şebeklerinin soyu tükenme tehlikesi altında" ifadelerini kullandı.

Lovatt, şebeklerden bazılarının şarkıyı duyunca, kendilerini temizleme ve dişlerini birbirine vurma gibi çiftleşme isteklerini gösteren hareketler yaptığını söyledi.

İlkbahar ve yaz başlarında üreyen Berberi şebeklerinin çoğalmasını istediklerini belirten Lovatt, "Umarız Marvin'in sihirli değneği işe yarar da aramıza yeni yavrular katılır" dedi.

1984'te 45 yaşında hayatını kaybeden ABD'li R&B yıldızı Gaye, çalışmalarıyla 2 Grammy Ödülü kazanmıştı.



Independent Türkçe, CNN, Sputnik International

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU