Babacan: Ben Erdoğan’ın en son ne zaman bir elektrik faturası gördüğünü bilmiyorum

DEVA Partisi lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da oturduğu konutun elektrik faturası ödemediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ben Erdoğan’ın en son ne zaman bir elektrik faturası gördüğünü bilmiyorum çünkü komşusu yok. Kendisi oturduğu konutun elektrik faturası ödemiyor. En azından Ankara’da öyle. İstanbul’u bilmiyorum. Bir tane komşusu yok” dedi.

Babacan, Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programına konuk oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, fatura açıklamasını değerlendiren Babacan, “Bu kadar yüksek elektrik ve doğal gaz fiyatlarını bir şekilde protesto etmek anayasal hak. Vatandaşlarımızın olan bitene tepkisini göstermesi olağan” dedi.

Sorunun döviz kurundaki artış olduğunu kaydeden Babacan, “A'dan Z'ye her şeyin maliyetini arttırdığı gibi elektrik fiyatlarını da artırmış durumda. Dolar kurunda yüzde 90'lık artış var. Normalde dünyadaki enerji fiyatları ve enflasyona paralel bir artıştan söz ediyoruz aslında. Ancak MB ile ilgili çok büyük yanlışlar yapıldığı için her şeye zam geliyor. Sorunun özünde dolar kurunun artması var. Bunun da tek sebebi kötü yönetim. MB'nin bağımsızlığını kaybetmesi” diye konuştu.

“Doğalgazda hane halkına normal tarifeden daha düşük bir tarife uygulanıyorsa bu elektrik için de yapılabilir” diyen Babacan şöyle devam etti:

Şu andaki hükümet ülkede rezerv bırakmadı. Ne kadar yedek akçe varsa biriken MB'de yine sıfırladılar. Kara gün için ayrılan akçelerin tamamı sıfırlandığı ve MB rezervleri düşürüldüğü için... Sübvanse edecekler ya da vergi düşürecekler. İkinci bir enflasyon dalgasına da hazır olmak gerekiyor. Tek tek atılmış adımlarla bu mümkün değil. 

“Ben Erdoğan’ın en son ne zaman bir elektrik faturası gördüğünü bilmiyorum çünkü komşusu yok” ifadelerini kullanan Babacan, “Kendisi oturduğu konutun elektrik faturası ödemiyor. En azından Ankara’da öyle. İstanbul’u bilmiyorum. Bir tane komşusu yok” dedi.

 

Independent Türkçe, Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU