3,6 milyar dolarlık Bitcoin hırsızlığının arkasından Heather Reyhan çıktı

Türkiye kökenli olduğunu söyleyen Heather Reyhan Morgan, 25 yıla kadar hapis cezası alabilir

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitfinex’ten milyarlarca dolarlık Bitcoin’in çalınmasının arkasından Heather Reyhan Morgan ve eşi çıktı.

Bitfinex 2016’da hacklenerek yaklaşık 3.6 milyar dolarlık Bitcoin çalındı. Yıllar süren soruşturmanın ardından ABD Adalet Bakanlığı, olayla ilgili ABD’de yaşayan ve Türkiye kökenli olduğunu söyleyen Heather Reyhan Morgan ve Rus eşi Ilya Lichtenstein’ın tutuklandığını duyurdu.

Hürriyet’ten Razi Canikligil’in aktarığına göre bugünkü değeri 3,6 milyon doların üzerindeki kripto paraya el kondu. Bu para, bakanlık kayıtlarına “bugüne kadar el konan en büyük miktar” olarak geçti.

25 yıla kadar ceza alabilir

İddianamede, çiftin çok sayıdaki tek kullanımlık kredi kartlarına Bitcoin yükleyerek, bu yöntemle çalınan kripto paraları akladıkları belirtildi. Morgan ve eşinin kartlarla kripto para kabul eden yerlerde harcama yaptığı, yaşadıkları Wall Street’teki lüks rezidansın kirasını da Bitcoin ile ödedikleri belirlendi.

Heather Reyhan Morgan, suçlu bulunursa 25 yıla kadar ceza alabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rap videoları var

“Razzlekhan” ismiyle yayınladığı rap müzik videolarında sıkça Türk kökenli olduğunu söyleyen Morgan, sosyal medyada Türkiye’ye özgü içerikler paylaşıyor. Videoların altında müziğe yönelik birçok olumsuz yorum bulunuyor. 

Hırsızlığa karşı uyarmış

Kahire Amerikan Üniversitesi’nde uluslararası ekonomik kalkınma alanında yüksek lisans ve Bilkent Üniversitesi’nde para politikası eğitimi aldığını belirten Morgan, 2014’teki blog yazısında, “Bitcoin, dolandırıcılıklarla dolu. Gelecekte ekonomi ders kitaplarında ders olacak” yazmış.

Morgan Twitter’dan da sıkça kripto borsasının tehlikeleri hakkında paylaşımlar yapmış.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU