Milli Gazete yazarı: Deli mi bu insanlar?

“Niye hem kızıp, söylenip hem de yine sorunlarının çözüm yeri olarak AKP’yi görsünler?”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, iktidardan bazı isimlerin “Vatandaşlar ‘sorunları çözerse yine AK Parti çözer’ diyor” şeklindeki iddiasını eleştirdi ve “Deli mi bu insanlar” diye sordu.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “AK Parti’li yöneticilerin psikolojik durumlarının iyi olduğunu söylemenin pek kolay olmadığını” ifade etti. “Çünkü ağızlarından çıkan lafların başı ile sonu adeta birbirini tekzip eder bir hale gelmiş durumda” diyen Ceyhan, şunları yazdı:

Lafın başında vatandaşların peş peşe gelen zamlara kızdıklarını itiraf ediyorlar! Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın iktidara verip veriştirdiğini daha kibar bir ifade edip “söyleniyor” diyorlar. Sonra da kalkıp bu kızan, bu söylenen vatandaşların “sorunları çözerse yine AKP çözer” dediğini iddia ediyorlar. Deli mi bu insanlar? Niye hem kızıp, söylenip hem de yine sorunlarının çözüm yeri olarak AKP’yi görsünler? Lafın başında dile getirdikleri vatandaşların “kızdığı” ve bu nedenle “iktidara verip veriştirdiği” iddiası ne kadar gerçekleri yansıtan bir ifadeyse lafın sonundaki “çözerse yine AKP çözer” iddiası da o kadar gerçeklerden uzak bir ifade!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidardaki isimlerin bu tarz söylemlerle vatandaşın aklını çelmeye çalıştığını ancak sadece kendilerini kandırdıklarını belirten Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Vatandaş karşı karşıya kaldığı sorunların “tek müsebbibi” gibi gördüğü iktidar partisini niye sorunlarını çözecek “yegâne merci” olarak görsün? Herhalde sorunlar bir partinin izlediği politikalar nedeniyle zuhur etmişse o sorunlardan kurtulmanın yolu tekrar tekrar o partiyi iş başına getirmek olamaz!  Bu akla da mantığa da eşyanın tabiatına da aykırıdır. Şayet bir partinin izlediği politikalar yüzünden ortaya bir dizi sorunlar çıkmışsa yapılacak iş o partiyi iktidardan uzaklaştırarak ülkenin rahat nefes almasına zemin hazırlamaktır.

O parti gider bir başka parti gelir ve yapılan hatalar telafi edilerek ülke siyaseti huzura kavuşturulur. İlle de biz iktidarda olacağız ya da bizden başkası iktidar olamaz gibi bir yaklaşım sorunları çözmediği gibi ortaya çok daha büyük sorunların çıkmasına da zemin hazırlar. Bakın iktidar partisinde çözülme önce tavanda başladı! İzlenen politikaları beğenmeyenler yollarını ayırdılar başka partiler kurdular. Bu çözülme şimdi tabana inmiş vaziyette! Her gün bir zam haberi ile şok yaşayan kitlelerin arayışları söz konusu! İktidar partisinin yöneticileri kendi kendilerini kandırmaktan vazgeçmeli ve ülke gerçekleri ile bir an evvel yüzleşmeliler.

 

Mili Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU