Deniz Zeyrek: Isparta halkından özür dileyip tazminat ödeyin

“Neymiş efendim yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatları ağır hasar almış. Bu bahane vatandaşı ilgilendirir mi?”

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, günlerce elektriğin verilemediği Isparta’da halka tazminat ödenmesi gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında yoğun kar yağışının ardından Isparta’da vatandaşlara 3 gün elektrik verilmediğini hatırlattı. Bölgeye elektrik sağlayan şirketin üç gün boyunca yaşattığı karanlık yüzünden vatandaştan özür dileyip, halkın zararlarını tazmin etmesi gerektiğini belirten Sözcü yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Şöyle bir senaryo düşünün: Isparta'da yaşıyorsunuz. Gündelik işlerle geçiniyorsunuz. Acayip kar yağdı. İşleriniz ters gitti. O yüzden bu ay gelirleriniz giderlerinizi karşılamadı ve elektrik faturalarınızı ödeyemediniz. “Yoğun kar yağışı nedeniyle ödeyemedim” derseniz, Isparta'da elektrik dağıtımı yapan şirket (AEDAŞ) bu bahanenizi kabul eder miydi? Bence etmezdi. Zamanında ödeyemediğiniz faturayı faiziyle ödetirlerdi. Ödeyemezseniz hacizle almaya çalışırdı. Bu senaryo şimdi AEDAŞ için geçerli. Isparta'ya 3 gün elektrik veremediler. Millet mum ışığında, gaz lambasında oturdu. Buzdolaplarında gıda maddeleri bozuldu. AEDAŞ ne yaptı? “Yoğun kar yağışını” bahane gösterdi.

Neymiş efendim yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatları ağır hasar almış. Bu bahane vatandaşı ilgilendirir mi? Vatandaş faturasını ödeyemediğinde, bahanesi nasıl AEDAŞ'ı ilgilendirmiyorsa, AEDAŞ'ın kesintilerle ilgili bahanesi de vatandaşı ilgilendirmez. AEDAŞ gereğini yapıp, yoğun kar yağışına önlem almalıydı. AEDAŞ'ın bir afet planı olmalıydı. Öyle “kar yağdı elektrik veremedim” demekle olmaz bu işler. AEDAŞ üç gün boyunca yaşattığı karanlık yüzünden vatandaştan hem özür dilemeli hem zararlarını tazmin etmeli.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU