Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'dan "100 yıllık hesaplaşma" sözlerine açıklama

"Toplantıda '2023 yılında, yani yüzüncü yılında, Cumhuriyetle hesaplaşacağız' şeklinde bir ifadem asla olmamıştır"

Fotoğraf: AA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 3 Şubat'ta Çayırova ilçesindeki Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı'nda sözlerinin çarpıtıldığını, "2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız" şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyledi.

Büyükakın, yazılı açıklamasında, 3 Şubat'taki toplantıda yaptığı konuşmanın bilinçli şekilde bağlamından kopartılarak çarpıtıldığı görüşünü dile getirdi.

Söylenmemiş sözlerin söylenmiş gibi bir algı oluşturulduğunu aktaran Büyükakın, bunun "şahsını hedef alan acımasız ve ahlaksız bir saldırı kampanyasına dönüştürüldüğünü" ifade etti.

Çarpıtmayı ve gerçekte ne söylediklerini açıkça göstermek için paylaştıkları videonun ise "O konuşmanın videosu ortaya çıktı" şeklinde haber yapıldığını belirterek yeni linç kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade eden Büyükakın, "Tarafımızdan yayımlanan video izlendiğinde açıkça görüleceği üzere, söz konusu toplantıda '2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız' şeklinde bir ifadem asla olmamıştır. Adını, İstiklal Savaşı gazisi bir dededen alan ve bu adı gururla taşıyan Tahir Büyükakın'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetle bir hesaplaşması asla olamaz. Ne bundan önceki konuşmalarımızda ne de çarpıtılan konuşmamızda bu yönde bir imaya bile rastlanamaz. Bizim hesaplaşmamız ancak ve ancak müstevliler ve şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle bir tutanlarla olur" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Benzer konuşmayı defalarca yaptım"

Büyükakın, bağlamından kopartılarak çarpıtılan konuşmanın benzerlerini başka vesilelerle başka toplantılarda da defalarca yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Birilerinin 'Sevr' özleminin hiç bitmediğini vurguladığım, Türkiye'ye yönelik saldırıları anlattığım konuşmalardan biridir. 'Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem bölgesinde, yakın coğrafyasında, uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023'te bunun duruşması olacak. 100 yıllık hesaplaşma olacak. İşte o gün 100 yıllık hesaplaşmada Cumhurbaşkanımızın yanında olacak mısınız?' şeklindeki açık ve net ifadelerim, insaf dışı, ahlak dışı ve bir büyük zorlamayla çarpıtılmıştır.

üBüyükakın, "Türkiye Cumhuriyeti göz bebeğimizdir. Her birimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 100. yılında onu taçlandırmak için mücadele veriyoruz. Tekrarlanan darbelerle 15 Temmuz kalkışmasıyla teröre verilen desteklerle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkma mücadelesinden alıkoymak için mücadele eden Sevr heveslilerini ve onlarla beraber çalışanları da çok çok iyi biliyoruz. Bizim 100 yıllık hesabımız onlarladır." değerlendirmesinde bulundu.

"Yalan ve iftirayla hukuk önünde mücadele edeceğiz"

Büyükakın, açıklamasını şöyle tamamladı:

Şüphesiz Türkiye'nin adımları, tarih sahnesindeki kararlı yürüyüşü, coğrafyasındaki dik duruşu, kendisine ait olanı vermeme mücadelesi, birilerinin canını sıkmaktadır. Kimlerin 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türkiye'yi durdurmak için büyük fırsat olarak gördükleri herkesçe malumdur. ABD Başkanı Biden'in açıklamaları hepimizin hafızasına kazınmış değil midir? Türkiye'yi bölüp parçalamaya, Doğu Akdeniz'deki haklı varlığını sonlandırmaya, güneyinde bir terör devleti kurmaya aşerenlerin gayretleri herkesçe malumdur. Bunları anlattığım bir konuşmanın böylesine çarpıtılması üzerine, söz konusu konuşmanın videosunu bizzat kendimiz paylaştık. Umuyorduk ki konuşmayı izleyenler utanıp pişman olur. Tam aksi bu kez de 'Tepki toplayan konuşmanın videosu ortaya çıktı' şeklinde son derece çirkin yaklaşım ortaya koydular. Oysa ortaya çıkmadı. Oysa gizli saklı değildi. Oysa biz kendimiz yayımladık. Hal böyle iken şu saatten sonra yapacağımız tek şey hukuk önünde bu yalan ve iftirayla sonrasında organize şekilde gelişen kötülükle mücadele etmektir.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU