Babacan: Erdoğan'a ekonomi dersi vermekten vazgeçmek lazım, önce Türkçe sonra matematik dersi vermek gerek

Konuşmasında Erdoğan'ı eleştiren Babacan, "Eylül ayından bu yana sürekli enflasyon ve fiyatlar artıyorsa bunun tek nedeni ekonomi bilmeyen, ülkeyi yönetmekten aciz kalmış cumhurbaşkanıdır" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Babacan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi ve enflasyonla ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Dövize endeksli mevduatı sistemi için Babacan, "Bunun adı 'devleti batırma projesi'dir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın "Enflasyon daha da düşecek" açıklamalarını da tepki gösteren Babacan şunları kaydetti:

Sanki enflasyon düşmüş, düşme eğilimi var da "daha da düşecek" diyor. Erdoğan'ın bu sözlerini duyduktan sonra Erdoğan'a ekonomi dersi vermekten vazgeçmek lazım. Anlamıyor zaten. Kendisine önce Türkçe, sonra matematik dersi vermek lazım.

Attığınız yanlış adımlarla esnaf ve sanayicinin ödediği faiz arttı. Eylül ayından bu yana sürekli enflasyon ve fiyatlar artıyorsa bunun tek nedeni ekonomi bilmeyen, ülkeyi yönetmekten aciz kalmış cumhurbaşkanıdır.

Halktan gelen, halkı temsil ettiğini iddia eden cumhurbaşkanının bu halkın gerçeklerinden koptuğunu düşünmek mümkün mü? Artık gerçeklerle bağı tamamen kopmuş durumda. Beştepe'de hayal görüyor, vatandaşa da hayal satıyor. Beştepe'ye harikalar diyarı kurmuşlar, millet yoksullaşırken onlar sanal alemde eğleniyorlar. Sayın Erdoğan'a bir iyi, bir de kötü haberim var. İyi haber, Türkiye'de enflasyon tek haneye inecek. Kendisine kötü haberim de şu; enflasyon tek haneye düştüğünde ülkenin cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Neden depoları doldurmadınız?"

İran'dan gelen gazın kesilmesi süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Babacani "Ülkemiz tarihindeki en büyük enerji krizini yaşıyor. İran'dan alınan doğal gazın bir miktar azaldığını, sert kışta İran'ın doğal gazı önce kendi vatandaşı için kullandığını; artanı Türkiye'ye verdiğini yeni mi öğreniyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle devam etti:

Zamanında bu doğal gaz depoları neden yapıldı? Biz neden bütçeden para alıp bunları yaptık? Doğal gaz tedariği yaptığınız ülkelerle ilişkilerinizde olası sıkıntılara karşı da doğal gaz depoları önemli. Neden depoları doldurmadınız? Süresi dolan anlaşmaları neden zamanında yenilemediniz?

Erdoğan'ın Trabzon'da katıldığı bir açılışta küçük bir çocuğun mikrofonu alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "hain" kelimesini kullanmasıyla ilgili de Babacan, "Daha ilkokul çağındaki bir çocuğun günlük bir siyasi polemiğe alet edilmesi ülkemiz adına çok yazık. Kabul edilebilir bir şey değil. Kendi sözüne güven olmadığı için 8 yaşındaki bir çocuğun sözüne muhtaç haline düşmeyi Allah kimseye göstermesin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU