CHP'li kadın milletvekilleri Sedef Kabaş'ı cezaevinde ziyaret etti, AK Parti'li Çelik tepki gösterdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret söylemini beslemek nefret siyasetidir. CHP hakaret söylemine karşı tavır geliştirmedi" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP'li kadın milletvekilleri Jale Nur Süllü, Suzan Şahin, Gamze Taşcıer, Neslihan Hancıoğlu ve Müzeyyen Şevkin, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne geldi. Burada Karaca ve beraberindeki kadın milletvekilleri Kabaş'la görüştü.

"Kabaş tutuklı yargılanmamalı"

Görüşme sonrasında konuşan Karaca, Kabaş'ı, partililer ve tüm kadınları temsilen ziyaret ettiklerini belirterek, Kabaş'ın tutuklu yargılanmaması gerektiğini söyledi.

Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tüm partililer ve kendilerine ulaşan kadınların selamlarını, Kabaş'a ilettiklerini kaydetti.

Sedef Kabaş'ın, kendilerine cezaevinde bir sorun yaşamadığını ve burada kadın dayanışmasını gördüğünü söylediğini aktaran Karaca, Kabaş'ın, oğlunun 30 Ocak'taki doğum gününü de kutladığını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik: CHP hakaret söylemine karşı tavır geliştirmedi

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ziyarete tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldiği buluşmadan sonra açıklama yapan Çelik şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımıza yapılan asla kabul edilmeyecek hakaretler için CHP deseydi ki, "Evet biz muhalifiz ama kimse kimseye hakaret etmemelidir" işte bunu deseydi kendilerini ayrıştıracaklardı. Fakat muhalefeti siyasi argümanlarla yapmak arasında büyük açık var. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret söylemini beslemek nefret siyasetidir. CHP hakaret söylemine karşı tavır geliştirmedi. 

Hemen her meselede, tutarsızlığın giderek büyüdüğünü görüyoruz. Tezkere meselesinde gördük. CHP tezkereye karşı çıktı. Muhalefetin diğer unsurları başka açıklamalarda bulundu. Kendi içerisinde tutarlılık oluşturamamış, sadece o muhalefet ittifakı içerisinde çekişmede bulunuyorlar.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU