Hastanede "Babasıyım" deyip başkasının bebeğini besleyen kişi tutuklandı

Polis "Kesin neden belirsizliğini korurken, dedektifler olayda bebeğe zarar verme niyeti bulunmadığını tespit etti" ifadelerini kullandı

(Polk County Hapishanesi)

Polis bir hastanenin yenidoğan bölümüne girip başka birinin bebeğini biberonla beslediği bildirilen bir adamın tutuklandığını açıkladı.

Des Moines Polisi'nin pazartesi günkü açıklamasında, "28 Aralık 2021 akşamı geç saatlerde güvenlik kamerası görüntülerinde kaydedilen kişi … bir yerel hastanenin güvenli bir alanına gizlice girdi, sahte bir şekilde kendisini bir çocuğun babası olarak tanıttı, bebeği biberonla besledi ve ardından ayrıldı. Çocuğa zarar verilmedi" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisin, çocuğa zarar vermek gibi bir niyeti olmadığını belirlemesinin ardından 36 yaşındaki Adam Wedig, tutuklandı ve hakkında iki izinsiz giriş suçundan dava açıldı.

Polis, Wedig'in "hakkında başlatılan hukuki işlemlerin yanı sıra ayrı bir şartlı tahliye ihlali nedeniyle Polk County Hapishanesi'ne gönderileceğini" da ekledi.

Olayı "endişelendirici ve rahatsız edici" diye niteleyen polis, "kesin nedenin belirsizliğini koruduğunu" söyledi.

Tutuklamadan önce haber ilk olarak KCCI tarafından bildirildiğinde, Des Moines Polis Teşkilatı'ndan Komiser Yardımcısı Paul Parizek "Aklımıza gelen ilk soru 'Neden?' oldu. Aile belli ki çok korkmuş. Bu, herhangi bir ebeveyni ürkütecek bir şey" diye konuşmuştu.

Yardımcı Komiser Parizek, "Bu kesinlikle hepimiz için yeni bir şey" ifadelerini kullanmıştı.

Çocuk hırsızlığını veya sapıkları düşündüğümüzde, bu onların davranışlarına ya da en azından onlarda aşina olduğumuz davranışlar gibi değil. Bu durumda, çocuğa herhangi bir zarar verilmedi ve görünürde oraya girmek için yaptıklarının ötesinde başka bir suç işleme niyeti de yoktu.

Tıbbi hizmetlerin kötü uygulanması alanında çalışan avukat Thomas Slater geçen ay KCCI'a açıklamasında, "Yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, makul şekilde yalnızca yetkili kişilerin girebilmesini sağlayacak bazı önlemler uygulanacağını düşünürdüm" demişti.

MercyOne tıp merkezi adlı hastane tarafından yapılan açıklamada olayın "hayli rahatsız edici" olduğu ifade edildi.

Hastanenin açıklamasında, polisle birlikte çalışmanın yanı sıra "olayla ilgili, güvenliğin kapsamının genişletilmesi ve bunun gelecekte yaşanmasını önlemek için politikalarında ve protokollerinde birkaç değişikliğe vesile olan bir iç soruşturma yürütüldüğü" de belirtildi.

Wedig'in kendini temsil edecek bir avukat tutup tutmadığı belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU